Peste 20 de grădinițe din care 15 din afara județului Buzău au participat vineri la expoziția „Să păstrăm tradiția Poporului Român”, prima activitate parte a proiectului interjudețean „Pui de românaș” coordonat de cadrele didactice Marilena Irimia și Valentina Zamfir de la grădinița Școlii „Ion Creangă” din Buzău.

Demarat în urmă cu trei ani ca un proiect local, manifestarea a crescut de la an la an și își propune că începând din 2015 să capete anvergură regională. Cea de-a treia ediție, care a debutat vineri, a adus pe lângă expozanții de la grădinițele din județul Buzău și participanți din județele învecinate care au expus, în sala de sport a Școlii „Ion Creangă”, țesături, costume populare, și obiecte de artizanat din diverse locuri ale țării unele cu o vechime de peste 100 de ani. La eveniment au participat reprezentanții a peste 20 de unități preșcolare, directorii, Grădiniței cu Program Prelungit nr. 3, Claudia Mihălceanu, Grădiniței cu Program Prelungit nr.10, Georgeta Popa și Școlii „Ion Creangă” Buzău, Rădița Gheorghe, reprezentanți ai Muzeului Județean iar elevii grădiniței gazdă au pregătit pentru toți cei prezenți un mic program artistic cu dansuri și melodii populare.

Proiectul realizat cu sprijinul Consiliului Județean, al Palatului Copiilor, Casei Corpului Didactic, Muzeului Județean Buzău, Liceului Tehnologic „H. Coandă” Buzău precum și a Grădinițelor cu Program Prelungit nr 3 și 10 va continua în perioada următoare cu un simpozion cu tema „Tradiții și Obiceiuri la Români” și va culmina cu un Festival Interjudețean de Dansuri Populare pentru copii denumit sugestiv „Drag mi-e jocul românesc” care va avea loc la Sala Mare a Consiliului Județean în luna mai 2014.

 

Ciprian STERIAN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.