Sesiunea restanţierilor începe cu competenţele

Astăzi, în toate liceele din judeţ, se desfăşoară probele de competenţe lingvistice pentru absolvenţii de liceu care au absentat la sesiunea din vară sau au rămas corigenţi. Texte din Pleşu, Liiceanu sau Cărtărescu sunt pretextele de conversaţie din cadrul probei de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română.

Conform calendarului anunţat de autorităţi, mâine, 23 august, se va susţine proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare în limba română, în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (probele A,B și C), pentru ca miercuri, 24 august, să se desfăşoare probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă şi într-o limbă de circulaţie internaţională (B şi C). Cât priveşte proba de evaluare a competenţelor digitale, aceasta se va desfăşura în intervalul 25-26 august 2011 (proba D). Începând cu data de 29 august elevii vor susţine probele scrise ale examenului de bacalaureat, prima dintre acestea fiind la limba şi literatura română, proba E(a), pentru ca pe 30 august, conform programării, să se desfăşoare proba scrisă la limba şi literatura maternă, proba E(b). În data de 31 august, elevii vor susţine proba obligatorie a profilului – E(c), urmând ca, în data de 2 septembrie, examenul de bacalaureat să se încheie cu proba scrisă la alegere a profilului sau specializării –  E(d).

Conform metodologiei, afişarea rezultatelor se va face în data de 4 septembrie 2011, dată la care pot fi depuse şi eventuale contestaţii. Termenul de rezolvare a contestaţiilor este prevăzut în intervalul 5-6 septembrie 2011. Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate în data de 7 septembrie 2011.

Pentru a cunoaşte centrele de examen buzoiene din sesiunea a doua, citiţi articolul: Află unde se dă Bacalaureatul second-hand, la Buzău: 6 centre de examen, două de evaluare şi aproape 2400 candidaţi la diplomă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.