Cotidianul OPINIA aniversează, duminică, pe 1 martie, 25 de ani de la prima apariție. Fondat de jurnalistul Corneliu Ștefan, primul cotidian postdecembrist din Buzău se încăpățânează să reziste pe piață în format print în ciuda dificultăților prin care trece, în general, presa din România, dificultăți care au făcut ca numeroase publicații să renunțe la edițiile tipărite în favoarea mai accesibilului online.
La ceas aniversar, foștii și actualii jurnaliști de la OPINIA alături de majoritatea colegilor de breaslă din Buzău s-au întâlnit, sâmbătă, în cadrul unei dezbateri intitulate „OPINIA, 25 de ani de presă liberă la Buzău”. De la întâlnirea care s-a vrut a fi mai degrabă o dezbatere între ziariști și politicieni au lipsit masiv cei din urmă, răspunzând invitației doar fostul senator Vasile Ion și șefii PLR și PP-DD, Gheorghe Vlase și Silviu Roșioru.
Cei prezenți au împărtășit amintiri legate de începuturile presei postdecembriste atunci când cotidianul aniversat începea la Buzău o nouă etapă a demersului jurnalistic sub bagheta lui Corneliu Ștefan. S-a vorbit despre momente vesele dar și triste, despre despărțiri și despre situații inedite în care au fost puși ziariștii de-a lungul celor 25 de ani, despre dificultățile întâmpinate, despre diferențele din presa anilor 90 și cea din anul 2015, dar cu toții deopotrivă au ajuns la concluzia că OPINIA trebuie să continue, în final fiind fixat întâlnirea de 50 de ani de viață a ziarului.
Observatorul Buzoian urează cotidianului OPINIA viață lungă și un călduros ”la munți ani”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.