alunecare de teren

O masivă alunecare de teren s-a produs duminică după amiază, în satul Lacuri, din comuna Bisoca. Pământul a început să o ia la vale, brusc, și nu s-a lăsat până nu a distrus casele a 5 familii din zonă. Oamenii au rămas fără acoperiș deasupra capului și doar norocul a făcut ca nimeni să nu fie rănit.
În total, 20 de persoane au fost evacuate din calea alunecării de teren, pentru ei autoritățile trebuind să găsească soluții pentru că nu se mai pot întoarce vreodată în casele în care au trăi până acum.
” Este vorba despre o alunecare de teren produsă la adâncime, pe o distanță de 2-3 km. A afectat 7 locuințe cu anexe cu tot, practic casele nu mai sunt locuibile. A fost evacuată populația, de asemenea animalele au fost luate din zona afectată. Nu a fost niciodată așa ceva în zona noastră, o alunecare așa de mare, e posibil să fie generată de ploile din ultima vreme, de zăpezi sau poate de cutremurele care se tot repetă”, a declarat duminică primarul comunei Bisoca, Gheorghe Beșliu.

Unii dintre oamenii peste care s-a abătut nenorocirea se vor muta la rude, alții vor sta la mila autorităților, care trebuie să găsească o soluție, pentru că locuințele le-au fost distruse de alunecarea de teren.

”Acum scoatem bunurile oamenilor din casă. E tot ce au agonisit oamenii într-o viață și riscă să fie înghițit de pământ. Oamenii au aici bunurile lor, au nutreț, hrana pentru animale. E prematur să spunem ce soluții sunt pentru oameni, unii se duc la rude, unii îi ducem în niște case în care nu locuiește nimeni. Vedem ce facem, deocamdată nu pot spune ce soluții sunt pentru aceste familii”, a adăugat primarul din Bisoca.
Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău, la locul în care s-a produs alunecarea de teren se află duminică după amiază autoritățile locale – Primăria și Prefectura, precum și pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău. ”Din primele evaluări făcute la fata locului rezultă că alunecarea de teren a afectat 8 gospodării și 6 locuințe individuale. Nici o persoană nu a fost rănită. Specialiștii prezenți la fața locului au luat decizia evacuării preventive a 20 de persoane care locuiesc în locuințele afectate sau care ar putea să sufere din cauza alunecării de teren. Este vorba de 5 familii alcătuite din 6 femei, 7 copii si 7 bărbați. La nivel local a fost constituit Comitetul Pentru Situații De Urgență în care se va decide și locurile unde vor putea fi adăpostite temporar persoanele evacuate preventive”, se arată într-un comunicat de presă remis duminică de ISU Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.