7 persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore. Este vorba de 7 femei cu vârste cuprinse între 36-72 de ani angajate în cadrul Spitalului Județean, DGASPC  dar și de la o fabrică de confecții.

CAZUL 205: pacient sex feminin, 51 de ani, din municipiul Buzău, asimptomatică, aflată în domiciliu, salariată a DGASPC Buzău. Angajata a fost depistată în urma testării periodice a personalului din unităţile rezidenţialeși este educator din cadrul unui centru destinat copiilor de pe raza municipiului Buzău, toate celelalte 50 de teste sunt negative.

Două persoane, colegi de tură ai educatoarei, au intrat imediat în izolare la domiciliu. La nivelul centrului, conform măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost realizată dezinfecţia întregii clădiri, s-au creat circuite separate pentru copiii/ tinerii rezidenţi şi personalul de îngrijire şi asistenţă (atât pentru accesul la dormitoare, cât şi pentru servirea mesei), se realizează triajul personalului la intrarea în tură şi se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor.

Accesul în cadrul centrului este restricţionat.

În prezent, niciun beneficiar şi niciun angajat nu prezintă simptome, starea de sănătate a acestora este monitorizată permanent, orice modificare urmând a fi comunicată imediat către Direcţia de Sănătate Publică Buzău.

CAZUL 206: pacient sex feminin, 44 de ani, asistentă Secția UPU- Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău, asimptomatică.

CAZUL 207: pacient sex feminin, 36 de ani, simptomatică, salariată a unei fabrici de confecții.

CAZUL 208: pacient sex feminin, 54 de ani, simptomatică, salariată a unei fabrici de confecții.

CAZUL 209: pacient sex feminin, 39 de ani, salariată a unei fabrici de confecții.

Cele trei persoane își desfășoară activitatea într-o fabrică de confecții de la nivelul municipiului Buzău, fabrică care a produs, vândut și donat la finele lunii martie, măști de protecție pentru buzoieni. Activitatea fabricii a fost sistată, cele trei femeie depistate pozitiv au fost internate și aproximativ 90 de angajate au fost izolate la domiciliu pentru 14 zile.

CAZUL 210: pacient sex feminin, 72 de ani, simptomatică, internată la UPU- Spitalul Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 211: pacient sex feminin 67 de ani, simptomatică, internată la Secția Pneumoftiziologie- Spitalul Județean de Urgență Buzău (izolată).

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.