Crimă înfiorătoare, azi dimineaţă, în Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Preotul paroh al bisericii „Sf. Ioan Botezătorul”, aflată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost ucis cu o lovitură necruţătoare de cuţit. Atacatorul a intrat în lăcaşul de cult după slujba de dimineaţă. Enoriaşii plecaseră, iar în biserică nu se mai aflau decât preotul Tudor Marin şi femeia care vindea lumânări. Criminalul a mers până în apropierea altarului, l-a chemat pe preot şi i-a arătat câteva hârtii întrebându-l unde scrie în Biblie ceea ce preotul propovăduia, uneori, în legătură cu sectanţii. Slujitorul lui Dumnezeu nu a apucat să răspundă pentru că, într-o secundă, atacatorul a scos un cuţit şi i l-a împlântat direct în inimă. Preotul a căzut secerat la pământ, criminalul a ieşit în fugă din biserică în timp ce femeia care vindea lumânări a mers către trupul prăbuşit într-o baltă de sânge şi a început să strige după ajutor.

Medicii sosiţi de urgenţă la faţa locului au încercat, timp de 50 de minute, să-l resusciteze pe preot, însă acesta îşi pierduse semnele vitale şi a fost declarat mort, aproape de orele prânzului. Între timp, anchetatorii au desfăşurat forţe impesionante pentru prinderea agrsorului. Ei au primit un sprijin important de la martorii aflaţi în Piaţa Unirii în momentul în care agresorul a fugit. Trecătorii au dat amănunte importante, iar către după-amiază au fost întocmite două variante de portret robot al ucigaşului. Acesta are în jur de 30 de ani, este înalt, are părul mare şi răvăşit, iar în momentul crimei purta o cămaşă de culoare neagră. Cu aceste indicii şi cu un portret robot, patrulele de ordine publică şi serviciile de informaţii sunt în căutarea atacatorului. Căutările se desfăşoară, în principal, pe raza oraşului Focşani, dar există filtre şi la principalele căi de ieşire din acest municipiu. De asemenea, poliţiştii din judeţele învecinate au primit protretul robot al agresorului şi li s-a cerut să caute cu atenţie suspecţii care seamănă cu agresorul. Şi la Buzău, oamenii legii au la dispoziţie un portret robot pe care îl folosesc pentru a da de urma suspectului. De asemenea, cetăţenii care pot da relaţii despre bărbatul care are semnalmentele date publicităţii sunt rugaţi să sune la 112.

Preotul ucis în această dimineaţă la Focşani era socrul liderului sindical Sed Lex, Vasile Marica. Tudor Marin avea 69 de ani şi era tatăl a doi copii. Slujea la Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” de când lăcaşul fusese redeschis imediat după Revoluţie. Preotul se ocupase de refacerea bisericii monument cu o vechime de peste trei secole şi mai avea puţin timp până când urma să se pensioneze. După ce au aflat de modul îngrozitor în care a sfârşit preotul, sute de enoriaşi s-au strâns în Piaţa Unirii şi i-au pomenit numele rugându-se pentru liniştea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.