Bigiu DNA-6
Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, se temea că va fi săltat de procurorii DNA. POtrivit unor surse citate de presa centrală, el ar fi instalat din acest motiv aparatură de bruiaj în incinta instituţiei pe care o conduce. Tehnica a fost găsit de anchetatori la percheziţii.

Conform acelorașți surse, finul lui Bîgiu, Florin Colgiu şi-ar fi recunoscut faptele la audieri şi ar fi mărturisit procurorilor că anul trecut i-ar fi dus o sacoşă plină cu bani naşului său.

Sâmbătă, anchetatorii au descins la casa lui Bîgiu, dar și la Consiliului Județean, de unde au ridicat trei saci și mai multe cutii pline cu documente. Potrivit DNA, Bîgiu i-ar fi cerut unuia dintre directorii din Consiliului Judeţean să împartă proiectul de Strategie de dezvoltare durabilă a județului Buzău în mai multe etape, pentru a evita procedura de licitaţie publică prin care trebuiau date contractele.

Directorul din subordinea lui Bîgiu ar fi găsit o firmă dispusă să întocmească actele false. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Asociația pentru Dezvoltare, lnovație, Cultură și Antreprenoriat din Călărași, deţinută de Gabriela Bădică, fost consilier judetean în Călăraşi, pusă şi ea sub învinuire pentru dare de mită.

Femeia ar fi semnat documentele de realizare a proiectului iar în contul asociaţiei ar fi ajuns o sumă de bani din bugetul Consiliului Judeţean Buzău. Gabriela Bădică ar fi obţinut un comision iar restul banilor ar fi ajuns, prin intermediari la Cristinel Bîgiu.

Aşa ar fi primit preşedintele CJ Buzău 70.000 de lei anul trecut. În urmă cu câteva zile, Cristinel Bîgiu a cerut urgent o a doua tranşă de 50 de mii de lei. Astfel, subalternul său i-a dat banii unui intermediar iar acesta s-ar fi prezentat în parcarea din faţa blocului unde locuieşte Bîgiu, moment în care ar fi avut loc flagrantul.

Banii nu ar fi ajuns efectiv în posesia lui Bîgiu, acesta cerându-i intermediarului să păstreze suma la dispoziţia sa, spun procurorii DNA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.