Cristi BIGIU si Constantin BOSCODEALA

CRisti Bîgiu a fost exclus din PSD, a anunțat luni președintele partidului, Victor Ponta: ”Referitor la problemele de partid, am propus azi, şi BPN, în unanimitate, a aprobat demararea procedurii de excludere din partid a domnului Bîgiu, de la Buzău”, a anunţat Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

Ponta a arătat că această măsură se înscrie în anunţul făcut anterior, privind toleranţa zero faţă de faptele de corupţie.

”Am anunţat foarte clar că de acum încolo toleranţa noastră faţă de faptele de corupţie trebuie să fie zero şi că atitudinea noastră trebuie să fie în acest sens. Acest lucru prefigurează una din schimbările esenţiale pe care PSD trebuie să le dezbată şi să le adopte la Congesul din primăvară”, a mai spus Ponta.

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Cristi Bîgiu, şi finul lui, Florin Colgiu, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la luare de mită au fost arestaţi, duminică, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.

Bîgiu a fost ridicat sâmbătă de procurorii DNA de la locuinţa sa, după ce a fost prins în flagrant luând mită în parcarea din faţa blocului în care locuieşte. El a fost dus în Capitală, la DNA central, iar după aproximativ şase ore de audieri el a fost reţinut sub acuzaţia de luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013- decembrie 2014 Cristinel Bîgiu i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul instituţiei să facă demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 de lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014 – 2020 şi împărţirea acestuia în trei componente, astfel încât să fie evitată procedura de licitaţie publică), să identifice firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi să întocmească efectiv proiectele.

Procurorii DNA spun că, după întocmirea acestor proiecte şi după aprobarea plăţilor de către Cristinel Bîgiu, directorul respectiv din CJ urma să îi dea mită preşedintelui Consiliului Judeţean jumătate din suma plătită din bani publici, respectiv 200.000 de lei. Directorul urma să recupereze banii de la firmele care figurau, în mod fals, ca executanţi ai celor trei proiecte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.