Constantin BOSCODEALA si Cristi BIGIU
Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, este de joi 18 septembrie, membru al PSD. Anunțul a fost făcut chiar de fostul liberal care a precizat, așa cum Observatorul buzoian a scris în exclusivitate în cursul zilei, că s-a alăturat echipei social democrate cu 18 primari PNL și 6 de la PDL, explicând că mutarea sa la PSD nu a fost o decizie ușoară, însă hotărârea a avut la bază binele județului.
”Începând de astăzi sunt membru al PSD. M-am alăturat echipei PSD cu 18 primari PNL și 6 primari PDL și împreună cu o parte din consilieri. Am fost ales în vara lui 2012 președinte al Consiliului Județean pe listele USL. Din acest moment configurația Consiliului este următoarea: 16 PSD cu președintele, 3 PNL, 2 independenți, 7 PDL, 3 PPDD. In cei doi ani de mandat am avut o foarte bună colaborare cu consilierii PSD și cei ai PNL. In ultima vreme am încercat să fac o ședință extraordinară pentru a putea semna un contract de finanțare de 2 milioane de euro pentru reabilitarea termică a Spitalului Județean dar știți că parte din consilierii PPDD și toți consilierii PDL au lipsit. Nu am putut face cvorumul de două treimi pentru a putea aproba finanțarea și a putea reabilita termic spitalul. E unul din lucrurile care m-au făcut să continui colaborarea cu consilierii PSD și cu primarul Constantin Boșcodeală, pentru continuarea proiectelor județului Buzău. la Buzău și după desființarea USL, alianța a funcționat iar modul în care a funcționat m-a făcut să iau această decizie. Nu a fost o decizie ușoară, dar am făcut-o pentru binele județului”, a declarat Cristi Bîgiu.
Președintele Consiliului Județean a adăugat că adeziunea la PSD a fost semnată chiar joi iar înțelegerea cu social democrații nu a avut la bază anumite înțelegeri ori promisiuni cum ar fi aceea că va fi susținut de social democrați pentru un al doilea mandat în fruntea Consiliului: „Nu mi s-a promis nimic. Alte înţelegeri nu au fost decât cu privire la continuarea proiectelor.”

La rândul său, președintele PSD Buzău, primarul municipiului reședință de județ, Constantin Boșcodeală a declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă, că se bucură că Bîgiu s-a alăturat echipei social democrate care astfel a crescut.
”Mă bucur că domnul Bîgiu s-a alăturat echipei PSD care astfel a crescut calitativ și cantitativ. Lucrurile vor merge din ce în ce mai bine în județ, sunt foarte sigur că președintele Ponta va ajunge președintele României. Le spun bine au venit și succes noilor colegi”, a declarat Boșcodeală.
Liderul PSD a recunoscut și faptul că unii social democrați nu privesc cu ochi buni venirea în partid a lui Cristi Bîgiu și a altor lideri care până acum au avut altă coloratură politică.
” Colegii mei privesc bine venirea domnului Bîgiu, am avut discuții, există și membri de partid care au propria viziune, dar nu e viziunea partidului, partidul vede altfel lucrurile, eu spun că toți aleșii locali sunt bineveniți în PSD”, a mai spus liderul PSD Buzău, Constantin Boșcodeală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.