Grafic Politic
Județul Buzău este la un pas de a deveni „roșu” complet. După ce joi PSD și-a mărit efectivele de aleși cu încă 24 de primari racolați de la PNL și PDL, doar 15 aleși au mai rămas în afara partidului aflat la guvernare. În timp ce PSD condus de Constantin Boșcodeală a ajuns să numere la Buzău 72 de conducători de administrații local, PDL a rămas cu 7 primari iar PNL cu 8 din care nu este exclus să mai plece până la expirarea zilelor prevăzute de ordonanța de urgență ce permite aleșilor locali migrația de la un partid la altul.
La alegerile locale din vara anului 2012, PSD și-a adjudecat 46 de primării, PNL 27 iar PDL 14 iar după doi ani de guvernare PSD a mai câștigat doi aleși după decesul liberalului Ion Sandu de la Valea Râmnicului și câștigarea alegerilor de către un reprezentant al PSD și, după ce democrat liberalul Constantin Dumitru de la Mărăcineni a fost exclus din PDL și s-a alăturat PSD.
În urma adoptării Ordonanței 55/2014, au semnat joi adeziuni la PSD următorii:
Viorel Holban-Râmnicu Sărat
Ion Gherghiceanu-Pătârlagele
Florin Dumitrașcu-Pogoanele
Ilie Nicolae-Cochirleanca
Ion Zaharia- Florica
Paraschiv Popescu-Ghergheasa
Gheorghe Stanciu-Grebănu
Fănel Ungureanu-Mărgăritești
Marian Apostol-Năeni
Nicolae Stoica-Pănătău
Dumitru Stanciu-Râmnicelu
Domnica Vlad-Robeasca
Valeriu Vișoiu-Săhăteni
Daniel Năstase-Vernești
Romi Dedu-Viperești
Și despre democrat-liberalii:
Valentin Grigore-Bozioru
Stănel Neculai- Largu
Mircea Frățila-Luciu
Cristache Grama-Odăile
Nicușor Ștefan-Pardoși
Cornel Enache-Pietroasele
Pe lângă aceștia și-au manifestat opțiunea de a semna adeziuni la PSD liberalii Ion Tudose de la Buda, Adrian Perțea de la Brăești și Marian Mușat de la Valea Salciei dar și democrat-liberalul Andrei Fătu de la Chiojdu.

La PNL rămân să lupte alături de președintele George Scutaru primarii Valeriu Marcu-Berca, Stoica Marin –Cănești, Gheorghe Radu-Cătina, Ion Enache-Cilibia, Florin Leaua-Puiesti, Viorel Panțuru-Topliceni, Gheorghe Sturzu-Pârscov și Florin Snae-Rușețu, însă dintre aceștia doar trei și-au reconfirmat adeziunea la PNL ceea ce înseamnă că nu sunt excluse noi plecări.
De cealaltă parte, în rândul democrat-liberalilor doar doi aleși și-au reconfirmat apartenența politică respectiv Georgian Calotă –Balta Albă și Dumitru Spiță-Vâlcelele, dar se pare că va rămâne în partid și Frusina Ghinea, primar al comunei Movila Banului.
În ceea ce-i privește pe aleșii județeni doar trei consilieri din partea PNL rămân să reprezinte partidul condus de Klaus Johannis. Este vorba despre Cristinel Romanescu care își păstrează deocamdată funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, despre Dorin Bădulescu și Emilian Drăgoi în timp ce liberalul Valentin Tănase a devenit independent iar Mariana Tudor merge alături de Gheorghe Vlase la Partidul Liberal Reformator. Toți ceilalți aleși din partea PNL, adică Adrian Petre, Robert Pițigoi și Gabriel Alexandrescu dar și Viorel Mocanu de la PDL vor merge alături de președintele Cristi Bîgiu la PSD. Astfel, structura deliberativului județean după reorientarea politică a protagoniștilor va fi
PSD-16 aleși + președintele Consiliului Județean
PDL 7 consilieri județeni
PNL-3 aleși
PP-DD-3 alesi
PLR-2 alesi
Independenți 2 consilieri

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.