Cristi Bigiu-1
Președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu, își pierde dreptul de a-și exercita funcția. Decizia a fost adoptată de magistrații de la Tribunalul Călărași care au modificat la termenul de luni condițiile controlului judiciar. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel București. Dacă și instanța superioară va admite cererea DNA, atunci Bîgiu va trebui să se retragă din fruntea Consiliului Județean.
„În baza art. 215 alin.9 C.p.p. Admite cererile de modificare a conţinutului controlului judiciar formulate de DNA şi inculpatul Bîgiu Marian Cristinel, în sensul că: Impune inculpatului Bîgiu Marian Cristinel, interdicţia de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău pe durata controlului judiciar dispus prin încheierea pronunţată în prezenta cauză din data de 06.07.2015. Îndepărtează măsura de interzicere a comunicării inculpatului cu martora Bîgiu Veronica Florentina, menţinând celelalte obligaţii stabilite prin încheierea din 06.07.2015 – dosar 817/116/2015. Cu drept de contestaţie în 48 de ore în ceea ce priveşte dispoziţiile asupra conţinutului măsurii preventive. Pronunţată în şedinţa publică de la 21 septembrie 2015”
Pe de altă parte, procesul intentat de DNA lui Cristi Bîgiu pentru luare de mită continuă cu un nou termen care a fost fixat de instanță pe data de 5 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.