Candidatul USL la președinția Consiliului Județean Buzău, senatorul liberal Cristi Bîgiu, a prezentat, astăzi, într-o conferință de presă una din tacticile prin care actualul președinte al Consiliului Județean Buzău a încercat să facă rost de semnăturile necesare susținerii candidaturii de independent. Potrivit lui Bîgiu, echipele trimise în teren de Victor Mocanu, prin municipiul Buzău le-ar fi spus oamenilor că doresc semnături pentru susținerea candidatului USL la președinția Consiliului Județean, însă nu pentru Cristi Bîgiu ci pentru Victor Mocanu.
„De un an de zile asistăm la o tactică electorală a anumitor persoane care ies și spun că se va schimba candidatul USL la Buzău. Eu cred că nimeni nu mai crede, iar lucrurile la nivel de USL sunt deja stabilite. S-a ajuns până acolo încât au sunat la ușa mamei mele să ceară semnătură pentru Victor Mocanu, candidat USL. Ceea ce este cel puțin jenant că puteau măcar să citească pe ușă. Nu pot să spun clar că scria pe tabel că e vorba de candidat USL, dar așa s-au prezentat și în cartierul Micro XIV, acolo unde sunt în general oameni în vârstă, pe la 70 de ani care nu citesc neapărat ce scrie pe capul de tabel și oricum acela se poate face la final. Este jenant să faci atâta campanie de independent și să te prezinți ca și candidat USL știind că ai o problemă și nu poți muta voturile după USL pe independent ”, a declarat senatorul Cristi Bigiu.
Problema transferului de voturi dinspre USL către candidatura lui Victor Mocanu nu a fost trecută cu vederea nici de deputatul Cezar Preda care a declarat astăzi că președintele în funcție al Consiliului Județean are o mare problemă în strângerea semnăturilor.
„Domnul Mocanu nu poate transfera voturile USL pe independent decât parte din ele. De aici disperarea de a-și face campanie și din stânga și din dreapta, luând oameni de la noi, ba primari, ba șefi de organizații sau oameni care se ocupă de organizare. Este fără rezultat. Domnul Mocanu nu va câștiga Consiliul Județean. Am văzut că se strâng semnături la corturi. Ați avut curiozitatea să vedeți câte semnături se strâng la cort. Eu am avut, mi-am trimis oamenii și mi-au spus, într-o zi au fost 14 semnături la un cort, în alta 12, dar în schimb dânșii sunt foarte iubiți. Am vorbit acum cu doi președinți de organizații care mi-au spus că au intrat peste oameni în curte, Mocanu că ne dă, că ne fac iar oamenii noștri au spus că i-au ascultat” a declarat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
De cealaltă parte, actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu a declarat că acuzațiile care i se aduc vin tocmai ca urmare a succesului înregistrat în campania de strângere de semnături: “Este un nonsens să susții că un candidat independent își trimite echipele să strângă semnături de susținere pentru un partid politic sau pentru o alianță electorală. Infirm această bârfă lansată de vicepreședintele PNL Buzau. Ea nu vine decât ca o încercare de a contrabalansa succesul pe care l-am avut în campania de strângere de semnături. Vă aduc la cunoștință că, în momentul de față, peste 40 de mii de buzoieni au făcut alegerea de a mă susține și în continuare pentru președinția Consiliului Județean.”
Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

  1. Domnilor, ce vă faceţi probleme? Vă e frică? Aflaţi că primarii care-l susţin pe Mocanu au trimis în plic tabelele cu semnături după cum au avut normă. Nu prea multe pe comună ca să nu dea de bănuit. Chestia cu corturile a fost pentru presă şi ochii lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.