Atac dur al președintelui PDL Buzău, deputatul Cezar Preda, la adresa social-democraților buzoieni, despre care democrat liberalul spune că sunt atât de înverșunați în atragerea de noi membri din rândul partidului de guvernământ pentru că simt că pierd teren. „Pe mine nu mă miră agresivitatea cu care PSD acționează, asta vine dintr-o zonă a fricii. Înțeleg o asemenea atitudine, le e teamă că vor pierde. Toate analizele sociologice pe care le are PSD arată clar că dacă în municipoiul Buzău vor fi prezenți între 55 și 60 la sută din buzoienii cu drept vot, așa cum se prefigurează, domnul Paul Negoiță va fi primarul Buzăului iar Boșcodeală știe asta din analizele lor. Tot din analizele sociologice comandate de PSD se știe că domnul Mocanu nu transferă voturile de pe USL pe independent decât parte din ele și de aici disperarea de a-și face o campanie luând primari, șefi de organizații de la noi. Nu e un lucru care mă sperie sau care să-mi creeze foarte mari probleme, mă așteptam, dar este fără rezultat. Domnul Mocanu nu va cîștiga Consiliul Județean și nici Boșcodeală nu va mai fi primar”, a afirmat astăzi deputatul Cezar Preda.
Totodată, în ciuda faptului că mai mulți primari PDL au fost văzuți luând parte la ședințele PSD, liderul democrat-liberal a declarat că până acum nici unul dintre primari nu a declarat că va candida în altă parte.
„Nici un primar al PDL nu a făcut cerere să candideze pentru alte partide, chiar dacă au fost curtați, nici măcar primarul de la Cernătești, că dacă ar face asta n-ar mai fi primar. Este o perioadă de tatonări când sunt curtați și de Mocanu și de Bîgiu, dar până acum sunt doar discuții”a precizat liderul PDL Buzău, Cezar Preda.
Pe de altă parte, Preda a afirmat că îi consideră pe cei care încearcă să racoleze pe ultima sută de metri membri ai PDL, oferindu-le diverse avantaje materiale, drept niște „proxeneți” politici care „le promit primarilor că îi vor face modele dar de fapt îi aruncă pe centura politicii”.
Totodată, deputatul democrat-liberal a promis că în scurt timp va face public ce i-a determinat pe consilierii democrat liberali dar și pe vicepreședintele Ion D. Popescu să plece de la PDL și să treacă în barca PSD.
„ Vă promit că foarte curând, poate chiar săptămâna viitoare, o să vă arăt exact de ce au plecat și ce au primit atât consilierii municipali Radu Sebastian și Nicolae Șerban cît și vicepreședintele Ion D. Popescu, ca să nu credeți că i-a dezamăgit Preda sau PDL”, a încheiat liderul democrat-liberal buzoian.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.