După ce la sfârșitul lunii ianuarie, liberalii buzoieni reușeau să îl convingă pe ministrul Sănătății să acorde o șansă spitalului din Nehoiu, suplimentând numărul de paturi în această unitate medicală, acum locuitorii de pe Valea Buzăului primesc încă o veste bună, grație eforturilor depuse de parlamentarii liberași. La inițiativa senatorului Cristi Bâgiu și a deputatului George Scutaru, fostul spital de la Pătârlagele, desființat in cursul anului trecut, va fi redeschis la începutul lunii viitoare, în regim privat.
„Am luat legătura cu Spitalul „Sfântul Sava” din Buzău, să îl ajutăm să preia spitalul din Pătârlagele. Ieri, au fost semnate ultimele avize ce includ o suplimentare cu 30 de paturi și, cel mai probabil, la începutul lunii mai spitalul va fi din nou funcțional, ceea ce e un lucru foarte bun pentru locuitrii din zonă, care aveau foarte greu acces la serviciile medicale”, a precizat azi senatorul Cristi Bîgiu.
Spitalul care va fi redeschis la începutul lunii viitoare va funcționa în regim privat dar va beneficia și de un număr de 30 de paturi subvenționate de Casa de Sănătate. Totul a fost posibil după ce parlamentarii liberali au prezentat situația locuitorilor de pe Valea Buzăului ministrului Sănătății Ladislau Ritli care a dat dovadă de înțelegere și a semnat actele pentru ca la Pătîrlagele să poată funcționa o nouă unitate spitalicească.
„Spitalul din Pătârlagele deservea aproape 45 de mii de oameni din Colți, Cătina, Chiojdu, Bozioru, Cislău și Viperești. Am reușit, și mulțumim pe această cale pentru că am beneficiat de înțelegere din partea ministrului, Ladislau Ritli, care nu cunoștea până la discuțiile cu noi prea bine problemele medicale din județul Buzău. Asta arată dezinteresul autorităților locale care nu au mers să expună ministrului aceste lucruri și mă refer aici si la parlamentarii puterii și la prefectul județului. Noi am suplinit ceea ce ar fi trebuit să facă ei și ne bucurăm că am găsit un om foarte deschis care ne-a dat o mână de ajutor pentru salvarea spitalului din Nehoiu care a fost salvat, și acum cu reînființarea sub o altă formă a spitalului din Pătârlagele”, a explicat deputatul George Scutaru.
Spitalul de la Pătârlagele va funcționa în locația fostei unități medicale. Punctul de lucru al Spitalului „Sfântul Sava” va cuprinde atât paturi în regim privat dar și 30 de paturi finanțate de la buget prin Casa de Sănătate. Practic, oamenii din zonă vor putea benefica fie de internări pe o perioadă mai mare de timp pe cele 30 de paturi subvenționate, fie vor beneficia de asistență medicală la fața locului fără să mai fie nevoie să se deplaseze până la Buzău. Totodată, spitalul de la Pătârlagele va fi deservit de aceiași angajați care au lucrat și în unitatea spitalicească desființată și care, ulterior, au fost angajați de Spitalul „Sfântul Sava” din Buzău.

Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.