Miercuri, deputații liberali au înaintat colegilor de Cameră aparținând ALDE și PSD  un document prin care le explică efectul inimaginabil pe care l-a produs în Ordonanța 114. Anunțul a fost făcut de liderul PNL Buzău, Cristi Romanescu care a prezentat într-o conferință de presă și documentul înmânat deputaților partidelor din arcul guvernamental cerându-le totodată să abroge actul normativ.

„Miercuri, toți deputații PNL am mers către colegii de la PSD și ALDE și le-am înmânat acest document; practic, aici arătăm tuturor parlamentarilor puterii efectele Ordonanței 114 asupra cetățenilor României. Am luat lucrurile bucată cu bucată, subliniind efectele acestei ordonanțe și cerând abrogarea ei, lucru pe care Partidul Național Liberal l-a susținut din prima clipă. Am abordat capitolele comunicațiilor, al sectorului energetic, al Pilonului II de pensii, sistemul bancar, construcțiile, administrația publică locală, precum și planul social. Am scos în evidență toate aceste lucruri, le-am arătat tuturor colegilor noștri deputați, sunt convins că și ei au primit aceleași semnale în județele și orașele din care provin; sunt convins că cetățenii României le-au explicat că de la 1 ianuarie s-a scumpit energia cu 5 la sută, că antreprenorii din mediul privat au început să cumpere energia cu un preț cu peste 40 a sută mai mare, că băncile au scumpit creditele, că statul se împrumută la bănci cu sume și cu costuri mult mai mari, că sunt destule bănci care au început să-și transfere activele în altă țară”, a declarat deputatul liberal Cristi Romanescu.

Totodată, deputatul liberal, a declarat că românii au început să conștientizeze efectele Ordonanței 114 care generează cheltuieli mai mari pentru toată lumea fie persoane fizice sau societăți comerciale.

„Această Ordonanță a generat lucruri inimaginabile; se mândreau cu faptul că salariul minim în construcții este de 3.000 de lei, este OK, fără niciun fel de problemă, doar că au crescut costurile în domeniu prin faptul că administrațiile locale au trebuit să mărească taxele locale prin efectele aceleiași Ordonanțe 114 care a intrat în vigoare pe 28 decembrie, nu au reușit să mărească taxele cu ritmul inflației și, atunci, au fost obligate să le ridice la valoarea maximă; și astfel s-au generat cheltuieli mai mari pentru instituții, pentru firme, pentru cetățeni, lucru pe care au uitat să îl mai spună cei de la PSD. Sunt convins că oamenii, încet-încet, își dau seama cam cât de mare a fost minciuna din programul de guvernare, și iată că, încet-încet, ei continuă să mintă, încercând să arate de fiecare dată o altă realitate, așa cum au încercat cu acel amendament pe care Robert Sighiartău l-a introdus în Legea bugetului de stat care a mărit alocația pentru copii”, a mai precizat deputatul liberal Cristinel Romanescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.