O urgență medicală în familie a făcut ca periplul meu suedez să dureze doar vreo 30 de ore. Alo, prokuroru Pătrunjel, se aude? Deci n-am ce vă povesti de la fața locului, din tribuna oficială/masa presei stadionului “Friends Arena”. Din păcate! Poate voi ieși însă cu bine și din cumpăna asta și să vezi kefuiala naibii! Despre pariuri acum, că asta ne interesează, d-aia ați accesat această pagină pe net. Rezultate oarecum corecte până acum. Poate că unii dintre noi se așteptau ca Scoția să nu piardă în Kazakistan, cum scrie un cititor pe contul de de FCBK. Alții ar fi vrut ca Portugalia să facă scor sau măcar să câștige contra Ucrainei. Poate că și GG-ul la Austria – Polonia a fost multi-folosit. În opinia mea, ca simplu amator de fotbal, niciunul dintre cele trei meciuri nu trebuia să dea peste cap atât de mulți pariori. De ce trebuia să bată Scoția? A devenit o echipa de urna a 3-a spre a 4-a, ca și noi dealtfel. Portugalia a câștigat Euro 2016 cu 5 egaluri în 7 meciuri, iar “ukrainiștii nici ei nu e chiar fraieri”, nu? Mai pot apărea 0-0 și la meciurile altor favorite. Să vă reamintesc de miercurea neagră a Champions League cu cele două meciuri nule în aceeași zi? Să fim cu picioarele pe pământ, oameni buni și să nu mai așteptăm doar scoruri pe care noi le vedem drepte!

 

Recapitularea analizelor postate la începutul săptămânii începe cu cele trei meciuri alese din seara de joi. OLANDA – BELARUS a debutat cu gol chiar în primul minut de joc; ne-a ușurat misiunea și ne-a scutit de eventualele emoții. Am transformat perfect presupunerile mele de dinaintea meciului, trei la număr, în ponturi câștigătoare oferite pasionaților/dependenților de pariuri: “12/1X”, “gol în ambele reprize” și “2-4 goluri în meci” au părut destul de simplu de realizat. Tot la fel au stat lucrurile și în meciul de la Haifa, ISRAEL – SLOVENIA. Și aici am lovit “bull’s eye”, centru plin, trei din trei: “1X și 2+”, “2-5 goluri în meci” și “0-1 gol în prima și 0-3 în a doua”, iar pe oaspeți cred că-i voi juca GG și în următorul meci, cel contra Macedoniei de duminică seară. Echipa despre care voi vorbi în continuare, meciul ei contra Letoniei făcând parte din oferta noastră dacă voi reuși să postez acest material până la ora partidei. Pronosticul de care eram foarte sigur (ce naiba mai e sigur la pariuri?) a ieșit repede, încă de la pauză (“1X și  2+”), la fel și “total goluri în meci 2-4”. Dar pentru că am vrut să mai și improvizez un pic, cu noua propunere, “sub 3 goluri asiatic”, am dat greș. Se pare că lecțiile mele de istorie n-au ținut de cald absolut deloc albanezilor, pentru că turcaleții, abia rămăși fără Mircea Lucescu la timonă, au băgat gheara în borcanul cu miere al victoriilor. Măcar de-ar fi fost la un gol diferență, că mai încasam și eu ceva. Am intuit bine doar numărul de goluri (“0-3 goluri în meci”), toate celelalte patru variante la care mă gândisem le-am dat gloabă: “șansă dublă 1X”, “pauză 1X’, “1X/1X”, “oaspeții 0-1 gol”. Am mai tras puțin aer în piept cu rezultatul de la  ANGLIA – CEHIA, 5-0, și faptul că aici am fost pe ele cu toate pronosticurile. Dar banii jucați la agenție nu s-au mai întors în portofelul meu. Din păcate! Predicțiile mele au fost: “1-3 goluri în prima repriză” și “1X și 3+”, pentru că nu mă pot lauda cu “1 solist”. Pe ăsta l-a jucat toată lumea în diverse forme. Ceea ce am propus/jucat la SUEDIA – ROMÂNIA mi-a atras sute de critici în ultimele 3-4 zile pe internet. Cred că oamenii sunt bolnavi de patriotism sau cel puțin ei așa se declară, deși termenul lingvistic e una, iar aiureala verbală și orbirea intenționată în fața evidenței sunt cu totul altă mâncare de pește! Am jucat “solistul de 1” în toată săptămâna premergătoare meciului, zi de zi, bilet cu bilet!!! Doar tâmpeniile produse de Argentina și Brazilia în amicalele lor mi-au blocat accesul spre câștiguri frumoase, pentru că variantele mele de pe bilete au fost identice cu ce am scris la ziar: “1X și 2+” și “1X și 3+” cu două cote fantastice. Că unii visează cai verzi pe pereți despre cum vom câștiga noi cupa intergalaxiilor cu Chipciu, Mitriță și Stanciu, vai de lume, vai!

 

Oferta pentru începutul săptămânii și mijlocul ei conține meciuri din a doua etapă a preliminariilor europene, dar și un joc din campionatul croat. După cum vedeți, analizele mele sunt bunicele spre bune, nu mă dau viteaz, că nu-i cazul; la pariuri sunt pe minus de mult timp și cu mulți bani. Ce-mi trece mie prin cap referitor la variantele de joc? Hai să vedem!

  1. TURCIA – MOLDOVA și uite cum istoria îi pune față în față pe otomani cu două dintre victimele sale favorite din întunecatul Ev Mediu! Au dat cu albaniskii de pământ la ei acasă, acum e rândul moldovinskilor… Nu văd cum băieții de la Chișinău vor putea opune rezistență, în sensul că ar vrea să plece neînvinși de la Istambul! Cred că vom avea de-a face cu o victorie a turcilor în “handicap 1,5” la o cota de 1,60, dar cred că și clasicul “1X și 2+”- 1,52 ar fi nimerit. Ne-ar aduce succes chiar și în cazul unui greu de imaginat 1-1 final. Iar dacă aș paria doar pe numărul de goluri, cred că limita “2-4 în meci” este suficientă, iar 1,46 e o cota acceptabilă chiar și de pretențioșii care mă ceartă că joc 1,13 pe biletele mele de la agențiile stradale.
  2. PORTUGALIA – SERBIA e un meci care ne dă deja bătăi de cap. Pentru a două oară în trei zile vor juca lusitanii pe teren propriu contra unei alte pretendente la coronița de loc 1 la finalul preliminariilor, acel 0-0 contra Ucrainei de vineri seară nefiind altceva decât un alt motiv să ne-ntrebăm dacă nu cumva naționala portugheză stă doar în Cristiano Ronaldo și în portarul Rui Patricio. Dominarea a fost totală, raportul cornerelor a fost unul inimaginabil în fotbalul modern,18-2, dar tabela a rămas albă până la sfârșit. Nu cred că se va repeta scenariul și contra sârbilor! “1X și 2-4 goluri” pare cel mai la-ndemână de jucat (1,70). Tot la fel cred că un 1,39 pe “gazdele câștigă oricare dintre reprize” este în spiritul jocului. Vin acum cu două propuneri-surpriză și n-o fac pentru că sârbii au plecat neînvinși din amicalul cu Germania, ba au mai și condus la pauză cu 1-0! Ci doar pentru că sunt niște cote foarte interesante pe niște evenimente care se pot întâmpla liniștit pe parcursul unui joc atât de intens și de echilibrat. Deci “oaspetii marchează” la 1,69 și “GG în oricare dintre cele două reprize” la 2,60. Atenție la varianta a doua, nu vorbim de GG în meci, ci, obligatoriu, să fie GG într-o singură repriză, oricare ar fi acea.
  3. ELVEȚIA – DANEMARCA e tot un derby al grupei, cele două oponențe având în plan un singur obiectiv, prima poziție în clasament și o calificare, pe cât posibil, antamată încă din luna septembrie. Nu trebuie făcută o tragedie din egalul danezilor din amicalul contra Kosovo cu gol marcat în prelungiri și un 2-2 tras de păr! A fost doar un amical și atât. Asta nu înseamnă că vor rupe norii la Basel, n-avem de unde știi că nu se vor prezența la fel de lamentabil. Eu însă văd un “X în oricare dintre reprize”- 1,50 și am și trei variante diferite pe goluri: GG-1.95, “oaspeții 1-3 goluri în meci”-1,53 și “minim un gol în prima repriză și peste 1,5 goluri în meci”-1,62. Hai că acum am punctat numai cote mari, demne de luat în seamă!
  4. ROMÂNIA – INS. FEROE ar trebui să mai panseze un pic din rănile luptelor cu gladiatori de la Stockholm, mă refer la ai noștri, căci pescarii feroezi au pierdut cu același scor în Malta, unde au ratat și un penalty. Dacă vă așteptați ca acum eu să-ncep să flutur steaguri în spațial virtual e posibil să rămâneți fără bani de cafea, deci n-o să vin cu victoria în handicap, pauză/final sau tot felul de alte chestii pe care Naționala antrenată de Contra să le infirme printr-un eventual joc prost. Eu vreau să învingem la Cluj-Napoca, e clar, voi juca și “1 solist”- 1.22, chiar dacă nu-i o cotă care să ne dea pe spate. Împreună cu alte meciuri se va înmulți frumos și, poate, va conta la câștigul final. Vreau însă să suflu într-o ciorbă, de fapt mai mult zeamă reîncălzită și să vă arăt două chestii pe care nu cred că le-ați mirosit până acum. Prima e “1/1 sau 2/2”-1,64. Pentru pesimiști  e o variantă de joc contra României, care acoperă, evident, și rezultatul cel mai logic, victoria noastră încă de la pauză și cu o cotă aproape identică cu aceea a unui simplu 1/1 (1,70). Pentru 6 sutimi de punct avem însă o acoperire și pentru o eventuală catastrofă. A două sună cam așa “GG sau 3+” și acoperă, la fel ca propunerea anterioară, un eveniment de joc pe care puțini dintre noi l-ar intui, acela ca oaspeții să înscrie. Dacă batem 3-0 biletul e OK, dacă va fi GG și rezultatul nu mai contează, tot e bine, iar cota e excelentă, 1.72. Să zicem însă că lumea vrea să joace decent și atunci propun și ceva decent, deci “1X și 2+” cu o cota de 1,31.
  5. SLAVEN BELUPO – RUDES e meciul din Croația pe care l-am ales în completare. Se va juca joi seară, e suficient timp de numărat banii câștigați/pierduți pe jocurile din calificările EURO 2020. Pare extrem de dezechilibrat acest joc cu niște gazde fără mari emoții că vor putea intra în hora retrogradării, acolo unde dansează cu foc trupa vizitatoare! Au doar 7 puncte oaspeții de azi în 25 de etape jucate și doar 17 goluri marcate cu 61 primite, deci concluzia este simplă: ori le vor da Slaven cu terenul în cap ori dracii își bagă coadă (eu traduc cuvântul dracii cu jmekerii de la casele de pariuri din toată lumea, iar croații sunt tartori în domeniu pe tot teritoriul Europei, credeți-mă!) si să vezi chin și jale cu portocale! Jucând pe varianta optimistă am ales două variante ușoare și rapid de rezolvat : “1X și 2-4 goluri în meci”- 1,56 și “1X și minim un gol în prima repriză”- 1,34. Dacă însă credem că Sarsailovici are pașaport cu pătrățele alb-roșii, putem juca ceva care să acopere eventualele daune cu o combinată sau/sau de genul”GG sau 3+” cu cota1,47. Pentru cei cu cojones la purtător și cu superstiția că scorul se va duce în 2-1,1-2, 3-1, 1-3 există deja celebrul “GG3+” cu 2,50 factor de multiplicare a sumei pariate.

Trecem acum în revista câteva dintre biletele speciale ale primelor trei zile de preliminarii europene. În foto nr.1 avem un bilet de joi seară, jucat de mine pe o combinație handbal-fotbal, câștigat relativ ușor. A fost apoi inclus printre “biletele frumoase” prezentate în ep.235 al emisiunii lui Doru Crăciun de pe YouTube. Al doilea bilet ne arătă o intuiție bună a jucătorului nostru, care vrea să rămână anonim, pe meciurile din Europa și catastrofal la cele din liga a 3-a românească, acolo unde a jucat „peste 2,5 goluri în meci” la Slobozia și Rapid, iar scorurile au fost 1-0 și 2-0. La foto 3 avem o captură de ecran a unui rezultat din handbalul german jucat de mine în primul bilet și intuit excelent la pauză cu 1X evitând bomba de la final pe care am fost tentat să o joc chiar ca solist. Biletul de la foto nr. 4 e trimis de Franco, cu multe rezultate corect intuite, printre care și victoria Suediei, dar și cu una din propunerile mele eronate, cea cu 1X la pauza meciului Albania – Turcia. Omul ne scrie clar că s-a inspirat din propunerile mele, deci sorry pentru că te-am influențat prost cu meciul de la Tirana! Biletul 5 e tot al meu și vedeți aceeași greșeală cu cel de mai sus, dovadă că pierdem împreună pe predicțiile mele de 2 lei… Plus meciul de Zweite Bundesliga unde mizeria de Regensburg ratează penalty în min 83 și îmi închide biletul încă de luni seară. Al 6-lea bilet postat nu are nimic special; a fost o contră la meciul lui Federer de săptămîna trecută pe care eu am completat-o cu alte două rezultate atât de ușoare/logice/previzibile încât nu aveau cum lipsi de pe un bilet câștigător! Biletul 7 e jucat de specialistul meu în contre, Laur-Balauru, care se inspiră din același meci al Albaniei, nu-l joacă cum cred eu, dar pe-aproape, “X în oricare dintre reprize” și nu se alege cu nimic, turcii s-au hotărât să câștige ambele reprize! În pozele cu nr. 8 și 9 avem două bilete minunate ale aceluiași parior, din păcate am rătăcit numele lui și îmi cer scuze pentru asta, unul câștigat și altul ratat pentru că Irlanda a făcut 0-0 la pauză cu marea echipa a Gibraltarului! Omul nostru a mizat câte 1000 de lei pe bilet și nu s-a putut bucura pe deplin de rezultatele drepte de vineri seară. Ultimul bilet e al unui patriot de pariuri, altfel n-am cum să-l numesc pe Gomez de la Dublin. El aruncă la gunoi 150 de euro din cauza unei sinucigașe dorințe ca România să nu piardă în Suedia, a jucat X2 la acest meci, pe celelalte trei le-a visat, deci și câștigul de 550 a rămas tot un vis… Pe ei pe mama lor!

 

 

Vali Mocanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.