Documente importante semnate de Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Dubăsari la capătul unei ședințe comune

0
369

O delegație a Consiliului Județean Buzău a efectuat în week-end o vizită de lucru în Raionul Dubăsari din Republica Moldova ocazie cu care au fost semnate două documente importante care vor contribui la întărirea relațiilor de colaborare pe care Consiliul Județean Buzău și Consiliul Raional Dubăsari le au din anul 2017.

Delegația formată din majoritatea consilierilor județeni buzoieni conduși de președintele Petre Emanoil Neagu a fost întâmpinată de gazdele de la Dubăsari vineri seară iar ședința comună a celor două organisme de conducere din Buzău și Dubăsari a avut loc sâmbătă la sediul Consiliului Raional Dubăsari din satul Coșnița. Înaintea ședinței gazdele au întâmpinat delegația de la Buzău cu un program artistic pus în scenă de ansambluri de copii din Raionul Dubăsari.

„Mulțumesc domnului preşedinte Grigore Policinschi pentru că ne emotionează de fiecare dată, dar, mai ales, pentru că acest parteneriat se bazează pe multe proiecte frumoase, care ne unesc”, a spus președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Primul dintre documentele semnate de președintele Consiliului județean Petre Emanoil Neagu vizează o asociere trilaterală între Consiliul județean Buzău, Consiliul Raional Dubăsari și Raionul Sobinka, Regiunea Vladimir din Federația Rusă, asociere în baza căreia vor fi demarcate în perioada care urmează proiecte comune în domeniul educațional, cultural și social. Inițiativa acestei asociere este prima de acest fel semnată de către o unitățile administrative din cele trei țări și s-a bucurat de sprijinul Ambasadei României în Republica Moldova prin prezența la eveniment a ministrului plenipotențiar din cadrul Ambasadei României la Chișinău Adrian Sârbu.

Un alt document semnat de președintele Consiliului Județean Buzău Petre Emanoil Neagu  și președintele Consiliului Raional Dubăsari Grigore Policinschi vizează un sprijin financiar pe care Consiliul Județean Buzău îl va oferi „fraților” de la Dubăsari pentru dezvoltarea „ Centrului de Odihnă pentru Copii și Tineret-Prietenia” în vederea oferirii de noi facilități  copiilor și tinerei generații. Concret, CJ Buzău va aloca timp de doi ani câte 50.000 de euro pentru a sprijini ridicarea unui nou bloc în cadrul „Centrului de Odihnă pentru Copii și Tineret-Prietenia”, bloc care ar urma să contribuie la sporirea capacității de cazare și petrecere a timpului liber.

De asemenea, vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre în calitatea sa de președinte al AJF Buzău a decis să ofere 50 de mingi de fotbal, două rânduri de echipament si 100 de scaune pentru copiii care practică fotbalul în Raionul Dubăsari iar consilierul județean Silviu Nicoare a promis să realizeze prin firma sa instalația electrică a blocului care urmează a fi construit cu sprijinul Consiliului Județean Buzău la Coșnița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.