Cristinel ROMANESCU
Cristinel Romanescu a fost eliberat ofical din funcție. Demisia sa, care a stârnit ample discuții, a fost votată în unanimitate de consilierii județeni.
CRistinel Romanescu s-a așezat la ședința de joi a miniparlamentului județean lângă liberalii tradiționali, rămânând de-acum simplu consilier județean.
La finele lunii iunie, CRistinel Romanescu a anunțat că demisionează din funcție, pentru a demonstra că acuze venite din partea colegilor de partid, privind un așa-zis pact încheiat între acesta și consilierii PSD din tabăra adversă, sunt nefondate. Pentru ca mandatul său in funcția de vicepreședinte al CJ sa înceteze oficial, a fost nevoie de o hotarăre în acest sens aprobată in ședinta de luna trecută, hotărâre care însă nu a trecut de votul aleșilor.
„M-am întors în scaunul de Consilier Județean. Eu consider că am făcut asta încă de atunci când mi-am depus demisia, acel document controversat pe care mulți l-au interpretat eronat. Eu consider că de atunci am spus clar punctul meu de vedere. Părerea mea este ca s-a încercat și se încearcă unirea PDL și PNL la Buzău și cred că mai este de lucru la acest aspect la fel cum cred că a fost o nedreptate schimbarea mea din funcție fără să încerc vre-un moment să nu meargă această unificare la Buzău”, a declarat la finalul ședinței Cristinel Romanescu.

La ședinta din iunie a fost prezent si prefectul George Sava, iar la momentul votului referitor la acest proiect de hotarare, consilierii PSD s-au abținut, la fel si cei ai UNPR si PP-DD, astfel ca nu a fost intrunit numărul necesar de voturi eliberarii din funcție a vicepreședintelui demisionar.

In final, proiectul a fost respinst și astfel, Cristi Romanescu a mai rămas o vreme in funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean cu largul concurs al consilierilor PSD.

Ulterior, Critsti Romanescu a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că „prin votul respectiv, adversarii politici din PSD au apelat la un joc politic. Exploatând un vid legislativ, membrii PSD ai Consiliului Județean pot recurge la infinit la această măsură, având în vedere faptul că cele două treimi, necesare pentru eliberarea mea din funcție, nu pot fi întrunite în contextul actual. Susțin faptul că demisia este un act unilateral de voință, este fermă, și nu sunt dispus să dau curs acestui joc, care are un singur scop, și anume acela de a destabiliza Partidul Național Liberal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.