Guvernul PNL susține capitalul și economia private, anunță într-o postare pe Facebook președintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu. Liderul liberal buzoian explică că în doar trei zile de la lansarea platformei IMM INVEST, peste 32 000 societăți aplicaseră pentru a-și asigura lichidități pentru afacerile pe care le derulează.

„Prin acest program guvernul PNL susține capitalul si economia privată. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.

Programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza generata de COVID-19 sa își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM in numele si contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Aceasta este singura schemă de garantare, creditare si ajutor de stat pentru IMM-uri aprobată de Comisia Europeană, cu costuri de garantare 0, dobânda 0, comision de risc 0, la ora actuală, din UE.

Gradul de multiplicare in economie este de minim 75 miliarde lei. În cadrul schemei de garantare se preconizează că va fi acordat sprijin pentru un număr de maximum 40 000 de IMM-uri. Estimăm ca prin program vor fi menținute cca 580 000 de locuri de muncă”, a scris Cristinel Romanescu pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.