Liderul PDL Buzău, deputatul Cezar Preda a intrat, foarte probabil, definitiv în dizgrațiile șefilor săi de partid. După ce parlamentarul buzoian a acuzat-o de ipocrizie pe Monica Macovei, spunând despre aceasta că mai bine și-ar face propriul partid, alături de Sever Voinescu, Cristian Preda și Teodor Baconschi, asta după o serie de critici aduse de europarlamentar formațiunii conduse de Emil Boc, au venit și reacțiile care nu îl menajează deloc pe Cezar Preda. În primul rând, ieri, europarlamentarul Monica Macovei a declarat că nu pleacă din PDL la cererea lui Cezar Preda sau a altcuiva şi că obiectul său politic nu este crearea unui alt partid, ci reformarea clasei politice de tranziţie.”Nu plec din partid la cererea lui Cezar Preda sau a altcuiva. Deciziile privind viitorul meu politic îmi aparţin şi le iau doar raportate la obiectivele mele politice”, a spus Monica Macovei.
La scurt timp, a venit și reacția prim-vicepreşedintelui PDL, Teodor Baconschi care a catalogat drept „lamentabilă” ieşirea deputatului PDL Buzău, Cezar Preda. „PDL are nevoie de dialog intern şi cu societatea. Lamentabilă ieşirea deputatului Cezar Preda împotriva noilor figuri din PDL. Domnul Preda consideră că partidul putea rămâne de-a pururi neschimbat. Un partid închis cu şapte lacăte, pe care nicio idee venită dinspre lumea exterioară, dinspre societate să nu-l poată penetra. Domnul Preda sfidează astfel atât votul exprimat la recentul congres al PDL, cât şi aşteptările electoratului de dreapta, pe care primenirea partidului le reflectă. Spre deosebire de PSD sau PC, partidul nostru a ştiut să evolueze, lucru care văd că îi displace profund domnului Preda”, a scris Baconschi, într-o postare pe blogul personal. El a adaugă că „un mare partid popular nu se face doar cu o bună administraţie locală, ci şi cu doctrină, cu viziune naţională şi internaţională, cu dezbatere”. „Iar dezbaterea nu poate avea loc doar în BPN, fiindcă asta l-ar exclude pe însuşi dl Preda, care nu este membru al acestui for. Dezbaterea o facem între noi şi cu societatea, aşa cum s-a întâmplat vinerea trecută la lansarea cărţii Noua şcoală de gândire a dreptei”, a continuat Baconschi.
Prim-vicepreşedintele PDL a adăugat că nimeni nu-l împiedica pe Cezar Preda să participe la evenimentul organizat de Institutul de Studii Populare, în cooperare cu Fundaţia Hanns Seidel. „În locul unei confruntări oneste de idei, domnia sa preferă atacul bazat pe monolog resentimentar. Nu pot decât să deplâng această colegialitate infirmă. Un spectacol de prost gust, care dăunează partidului nostru mult mai mult decât crede dl Cezar Preda în zilele sale de indispoziţie solitară”, a conchis Teodor Baconschi.
Cristina DINULESCU

2 COMENTARII

  1. Ce să caute el la lansarea cărţii respective care cuprinde numai aberaţii?
    Cezar Preda e un om politic din provincie, sincer, hârşit în lupta politică, harnic, ataşat ideii de partid.Ăilalţi, teoreticienii bucureştiului care nu-şi mai încap în piele de mândrie şi crapă de deşteptăciune vorbind în metafore stilizate din basmele românilor, sunt cabotinii politicii actuale a pdeleului băgat în rahat până în gât tot de ei.
    Lui Monica nu-i ajungi cu prăjina la nas de atâta deşteptăciune. Vorbeşte de dialog social şi alte drepturi, dar dacă nu zici ca ea „ăla eşti”!
    Baconschi, în loc să „deplângă colegialitatea infirmă” a lui C.P. mai bine ar da un răspuns concret, pe înţelesul nostru de provinciali, la chstiunile ridicate de CP.

  2. Ma tata, aia e cu flozofia nene. Unul e alba ca zapada altul zmeul zmeilor si zmeoaica iar altul harap alb. Stai sal vezi pe zgarie branza ala de lazarica, ala parca e calul nazdravan doar sai dai o galeata de jaratic ca altfel il ia vantul…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.