Criza economică anunță un an greu pentru angajații Gărzii Financiare Buzău. De aceea, în 2012 comisarii vor trebui să monitorizeze atent mărfurile care se aduc de peste graniţe-, de la grîu şi porumb, la materiale de construcţii, flori şi carne. Pentru a avea rezultate cât mai bune comisarii vor demara în curând controale în domeniile ce s-au dovedit a fi  generatoare de evaziune.
„Vom monitoriza în principal achizițiile intracomunitare, în principal a produselor cu risc fiscal ridicat de evaziune cum ar fi produsele cerealiere, grâu, porumb, materialele de construcții, florile sau carenea și produsele din carne”, a declarat comisarul-șef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu.
Nu va fi trecută cu vederea nici contrabanda  cu ţigări, alcool, uleiuri minerale sau cafea. Comisarii Gărzii Financiare Buzău au semnale că există mulţi comercianţi care nu folosesc casele de marcat fiscale, aşa că îi vor vizita şi pe aceştia. Un alt domeniu unde evaziunea este la ea acasă este și agricultura acolo unde producători declară doar o mică parte din producţia obţinută. Dar, sustragerea de la plata taxelor către stat nu este singura îndeletnicire a afaceriștilor certați cu legea. Anul trecut, comisarii Gărzii Financiare au demonstrat că și delapidarea ocupă un loc fruntaș printre infracțiunile din domeniul economic.
„Pe lângă sumele sustrase de la plata impozitelor și taxelor de 56,8 milioane de lei au mai fost constatate și delapidări de peste 85 de milioane de lei”, a precizat comisarul-șef al Gărzii Financiare Buzău, Cristi Voicu.
Anul trecut la Buzău s-au înregistrat două cazuri celebre în care mărfuri din import au fost vîndute pe piaţa neagră. Un râmnicean a reuşit să vândă 70 de tone de usturoi fără să plătească nici un ban statului iar un bărbat din municipiul Buzău a dat un tun de un milion de euro cu flori din import, vândute la negru.

Ciprian STERIAN

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.