Solicitarea parlamentarilor liberali buzoieni de suplimentare a numărului de paturi finanțate de Ministerul Sănătății a fost încununată de succes. Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a aprobat solicitarea de suplimentare cu 20 de paturi finanţate de la buget pentru spitatul oraşului Nehoiu.

Solicitarea făcută de conducerea spitalului Nehoiu a fost susţinută în fața ministrului Sănătății de parlamentarii liberali George Scutaru şi Cristi Bîgiu alături de primarul oraşului Nehoiu la întrevederea ce a avut loc luni 16 ianuarie.
Conform directorului de cabinet al ministrului Ritli, Florian Bodog, suplimentarea a fost făcută datorită faptului că solicitarea a avut la bază argumente solide şi valabile.
Cele 20 de paturi se vor regăsi într-un ordin al ministrului Sănătăţii care va fi emis în perioada imediat următoare şi vor fi direcţionate către judeţul Buzău, urmând ca Direcţia de Sănătate Publică şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate să le aloce spitalului din Nehoiu, conform solicitării făcute ministerului Sănătăţii.
Dintre toate unităţile spitaliceşti din judeţ, situaţia celei din Nehoiu este absolut dramatică, o eventuală reducere chiar şi cu câteva paturi din numărul actual de 108 câte există, putând să determine închiderea spitalului. Efectul ar fi catastrofal pentru locuitorii de pe Valea Buzăului, care după închiderea spitalelor din Pătârlagele şi Pîrscov în aprilie 2011, nu mai beneficiază decât de serviciile spitalului din Nehoiu.
Parlamentarii liberali au demonstrat că dacă se doreşte cu adevărat o implicare în rezolvarea problemelor judeţului, pot fi obţinute şi rezultate.
Astfel, PNL solicită parlamentarilor PDL și UNPR să acorde o mai mare atenţie problemelor din sistemul sanitar din judeţ şi să se implice şi ei pentru ca  Buzăul să beneficieze de un tratament corect din partea instituţiilor statului.
De asemenea, reprezentanții PNL consideră că dacă toţi parlamentarii din judeţ, alături de prefect ar fi acţionat în folosul intereselor judeţului, astăzi, probabil, Buzăul nu ar mai fi fost victima unor reduceri atât de masive al numărului de paturi din spitale.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.