Cea mai mare investiție a Consiliului Județean Buzău, noua maternitate de pe strada Victoriei, a fost inaugurată astăzi, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, chiar dacă lucrările interioare la ultimele două etaje nu au fost finalizate și actul medical nu se va putea desfășura în această locație în perioada următoare. La inagurarea de astăzi au participat în jur de 100 de persoane, majoritatea angajați ai Consiliului Județean, dar și medici și asistenți din cadrul Maternității Buzău, primarul Constantin Boșcodeală, prefectul județului Buzău și conducerea Spitalului Județean și a Direcției de Sănătate Publică. După discursul președintelui Consiliului Județean, a urmat o cuvântare a managerului Spitalului Județean Buzău, Dorel Nicolescu, care, s-a finalizat cu un îndemn cum nu se poate mai obedient.
„Mi se pare nedrept ca peste ani să nu rămână în folclorul nostru ideea că această maternitate este maternitatea lui Mocanu” , a afirmat managerul Spitalului Județean Buzău, Dorel Nicolescu, în fața celor sosiți la inaugurarea noii maternități.
Ceva mai rezervat în declarații electorale a fost primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, care le-a mulțumit medicilor din Maternitatea Buzău. „Le mulțumesc specialiștilor care lucrează în această maternitate, pentru că cei trei copii ai mei s-au născut la Buzău și sper ca de acum înainte toți cetățenii Buzăului să fie mulțumiți de condițiile ce vor fi asigurate aici și de actul medical”, a declarat primarul Constantin Boșcodeală.
Ca și concluzii generale, noua maternitate din strada Victoriei este un obiectiv construit la standarde europene, cu dotări de ultimă oră care vor necesita o atenție sporită din partea celor care vor lucra în acest obiectiv. Pe de altă parte, există temeri din partea personalului medical în ceea ce privește costurile de întreținere și funcționare ale acestui obiectiv care ar fi, după părerea, unora extraordinar de mari, greu de suportat de către bugetul județului.
Noua Maternitate este compusă din două sectoare distincte, unul dedicat Urgenţelor şi un altul special conceput pentru sălile de operaţie şi sălile de naşteri. Unitatea spitalicească are în total 114 locuri însă până acum nu au fost terminate lucrările de finisare la ultimele două etaje. Dar, buzoienii vor mai avea de așteptat până când noua maternitate va deveni cu adevărat funcțională. Pe lângă lucrările care vor continua și în săptămânile următoare, mai trebuie mutată o parte din aparatura modernă existentă în vechea maternitate dar trebuie obținute și toate avizele necesare pentru funcționarea acestei unități spitalicești.
Așadar, având în vedere că până la darea în folosință a noii unități medicale buzoienii mai au de așteptat, e lesne de înțeles că inaugurarea noii Maternități, astăzi, în plină campanie electorală a fost doar un act de imagine de care a vrut morțiș să beneficieze actualul președinte al Consiliului Județean, Victor Mocanu.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. In visele tale Simona ! Trebuia renovata vechea maternitate nu sa cheltuieti bani publici aiurea (50%investitie maternitate 50%furaciuni)
    In plus nu vor fi medici care sa profeseze in noua maternitate. FURACIUNI , FURACIUNI SI IAR FURACIUNI. Noroc ca Mocanu are zilele numarate 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.