Buzoienii aveau nevoie de o maternitate nouă, însă inaugurarea nu trebuia să se facă în plină campanie electorală ci atunci când unitatea spitalicească ar fi fost funcțională. Declarația aparține candidatului USL la președinția Consiliului Județean, senatorul Marian Cristinel Bîgiu.
Acesta a precizat în cadrul unei conferințe de presă la care a participat și fostul ministru al Sănătății, Eugen Nicolăescu că buzoienii aveau într-adevăr nevoie de o nouă maternitate, dar a condamnat inagurarea acesteia înainte de finalizarea lucrărilor doar pentru ca un candidat să beneficieze de capital electoral cu o săptămână înaintea alegerilor.
„Maternitatea este un proiect al Consiliului Județean, bună ca intenție și absolut necesară buzoienilor. Nu înțeleg însă cum este posibil ca nici unul din consilierii liberali sau vicepreședintele CJ să nu fi fost invitat la această inaugurare. Nu mi se pare normal ca un medic, pe care de altfel îl respect să spună că această maternitate trebuie să rămână în cultura populară ca „maternitatea lui Mocanu” pentru că Angelescu a construit un liceu în Buzău și se numește Eminescu și nu Angelescu, dar aici este vorba și de calitatea umană. Mi se pare jenant și nu e posibil să inaugurezi o maternitate când nu este terminată și în care nu se pot naște copii. Normal ar fi trebuit inaugurată atunci când se putea face prima naștere acolo. Poate dacă decalam alegerile s-ar fi făcut și inaugurarea la termen. Este păcat însă că invitația la inaugurarea maternității seamănă cu un banner electoral cu înscrisul „pentru tine”, însemnele candidatului independent. E un lucru făcut din banii publici și este păcat să speculăm aceste lucruri pur electoral. Normal era să se inaugureze atunci când era funcțională și când se puteau folosi buzoienii de acest obiectiv. Până atunci, se poate spune că s-a inaugurat o clădire parțial terminată și parțial utilată”, a declarat candidatul USL la președinția Consiliului Județean, Marian Cristinel Bîgiu.
La inaugurarea noii maternități, astăzi, managerul Spitalului Județean Buzău, Dorel Nicolescu, un apropiat al lui Victor Mocanu, a declarat că spitalul ar trebui să fie cunoscut de buzoieni sub denumirea ”maternitatea lui Mocanu”, uitând probabil că unitatea spitalicească a fost construită cu bani publici, prin împrumuturi la restituirea cărora cu toții va trebui să contribuim mulți ani de acum încolo, și nicidecum  din resursele proprii ale președintelui Consiliului Județean.

Ciprian STERIAN

4 COMENTARII

  1. Ce usor este sa critici. Mult mai greu este sa faci ceva. Pacat de faptul ca nu exista increderea tuturor in astfel de investitii si incercam sa aducem argumente contra. Noua maternitate va trebui sa aduca speranta si increderea cetatenilor intr-un viitor mai bun pentru familiile si copii nostri.

  2. Va rog mult, d-le Bigiu, cand veti veni la conducerea Consiliului Judetean sa evaluati cat mai dureaza pana sa fie data in folosinta, ca sa stiu, ma-ntelegeti, noua luni… mai mult… ?! Asta daca vor mai fi bani in urmatorii 4 ani pentru ceva, caci sunt sigur ca veti gasi doar credite acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.