tren 2

Circa 200 de ceferişti buzoieni s-au îmbarcat joi dimineaţă în trenuri şi au luat calea Capitalei unde este programat un protest de amploare al angajaţilor CFR, circa 5-6000 de persoane fiind aşteptate la acţiunea în stradă. Potrivit liderului Sindincatului LIber Întreprinderea de REparaţii şi Utilaje Buzău, Florin Gegescu, numai de la acest sindicat au pornit spre Bucureşti circa 50 de oameni însă în total, fiind alte cel puţin trei sindicate în cadrul CFR, ar fi peste 200 de protestatari de la Buzău. Printre altele, ceferiştii sunt nemulţumiţi de disponibilizările care ar urma să aibă loc la CFR, de lipsa plăţilor compensatorii şi de reducerea timpului de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână.

Hotărâţi să-şi strige nemulţumirile în stradă, în faţa Ministerului Transporturilor şi în faţa Guvernului, ceferiştii de la Buzău au plecat înarmaţi cu fluiere şi pancarte, mesajul lor către guvernanţi fiind acela de a-şi întoarce faţa şi către CFR nu doar către transportul rutier.

Protestul de la Bucureşti se va desfăşura pînă după orele prânzului, ceferiştii fiind hotărîţi, dacă păsurile nu le vor fi ascultate de guvernanţi, să treacă la măsuri şi mai dure de protest, care ar putea culmina cu întreruperea activităţii pe calea ferată.

C.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.