Afis Cernatesti

Sărbătoare mare, în week-end, pentru locuitorii celor 8 sate din comuna Cernătești. Ajunsă la a 122-a ediție sărbătoare comunei Cernătești cunoscută localnicilor ca și „Târgul popular anual Pantelimon de la Aldeni” își are își are originea în urmă cu mai bine de 100 de ani când, în 1891 primarul comunei Aldeni, Gheorghe Bălan a propus Consiliului Comunal organizarea unui bâlci anual pentru ca oamenii din comună să își poată procura din timp cele de trebuință iernii. În primii ani, bâlciul s-a ținut în luna noiembrie însă din anul 1900 el s-a desfășurat anual , fără întrerupere pe data de 27 iulie de ziua Sfântului Pantelimon. Începând din anul 2012 Primăria și Consiliul Local din Cernătești au hotărât să organizeze în paralele cu târgul tradițional anul și o activitate cultural-artistică-recreativă la care să participe nume consacrate ale cântecului popular românesc.
Astfel, la ediția din acest an Primăria Cernătești împreună cu Consiliul Județan Buzău prin Centrul Județean de Cultură și Artă au pregătit localnicilor celor 8 sate din comună un spectacol cum nu au mai avut parte la care sunt invitați zeci de artiști populari. Capul de afiș al spectacolului organizat cu ocazia celei de a 122-a ediții a „Sărbătorii Sfântului Pantelimon” va fi binecunoscutul cântăreț de muzică populară Ionuț Dolănescu însă pe scenă vor mai evolua și buzoienii Ion Băicuș, Filofteia Drăghici, Nina Stamate, Diana Ioniță, Gabriela Bolocan, Alexandru Petcu, Tatiana Răduță, Mădălina Manolache dar și taraful și ansamblul de dansatori „Plaiurile Mioriței” al Centrului Județean de Cultură și Artă.
Tot cu această ocazie, Primăria comunei Cernătești intenționează își omagieze cei 6 veterani care au luptat pe frontul celui de al II-lea Război Mondial prin acordarea de diplome, medalii și alte premii simbolice.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.