Au crezut că vor fi ploi de durată, însă, din nou, vremea le-a jucat feste. Agricultorii buzoieni au primit cu speranță precipitațiile înregistrate ziua trecută, însă cantitatea de apă căzută a fost destul de mică, în comparație cu setea pământului.
La Buzău, ploaia de ieri a fost prima mai consistentă după 110 zile. Deși a plouat câteva ore întregi, cantitatea de apă înregistrată a fost nesemnificativă în condițiile în care pământul este de-a dreptul uscat. Totuși, șefii din agricultura buzoiană spun că ploaia de ieri ar mai putea salva ceva din recolte. Dacă vremea ar fi continuat să fie secetoasă, cu siguranţă hambarele agricultorilor buzoieni ar fi fost goale, toamna viitoare. Aşa, producătorii mai pot nutri speranţa că vor obţine ceva profit din lucrul câmpului.
Totuși, mai e nevoie de ploaie, lipsa precipitaţiilor putând să-și pună serios amprenta nu doar pe culturile de toamnă, ci şi pe cele care vor fi înfiinţate în primăvara lui 2012.
Specialiştii susţin că pentru a anula seceta din utimele luni ar fi nevoie de zile săptămâni cu ploi consistente. Cum asta e puţin probabil, având în vedere prognozele meteorologilor, agricultorii s-ar mulţumi doar cu câteva zile în care ploile să mai ude pământul transformat în beton din cauza secetei. Astfel, spun fermierii, culturile înfiinţate în această toamnă ar mai avea o şansă să se dezvolte cât de cât normal.

Cristina DINULESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.