Ciprian ENE

Proiect dubios pe ordinea de zi a ședinței ordinare Consiliului Local Municipal Buzău. Secretarul județului Buzău, Ștefan Nedelcu, solicită acceptul aleșilor municipali pentru a desemna un angajat al Primăriei să reprezinte interesele municipalității în procesul intentat de procurorii DNA primarului municipiului Buzău.
Conform declarațiilor consilierului municipal democrat-liberal, Ciprian Ene, propunerea secretarului municipiului este cel puțin deplasată atâta vreme cât jurista desemnată să reprezinte interesele orașului este subordonată direct celui care este acuzat de un prejudiciu substanțial adus municipalității.
„Nu mi se pare normal. Nu poți să reprezinți interesele municipiului Buzău atâta timp cât tu ești angajat al Primăriei și ai o relație de subordonare cu inculpatul din acest dosar. Este un conflict de interese după părerea noastră și ne vom opune”, a declarat consilierul municipal Ciprian Ene.
Totodată, alesul democrat-liberal a declarat că are de gând să solicite convocarea unei ședințe extraordinare de Consiliu Local Municipal unde ar urma să aducă în discuție atât cine va reprezenta interesele municipiului Buzău în procesul al cărui prim termen este pe data de 10 octombrie la Brașov cât și dacă este necesar ca municipiul Buzău să se constituie parte civilă în proces pentru recuperarea sumelor din prejudiciul stabilit de procurorii DNA.
„Voi solicita o ședință extraordinară pentru a discuta cine ne va reprezenta interesele precum și dacă municipiul Buzău se va constitui parte civilă în acest proces pentru că vreau ca buzoienii să știe că dacă se va constata că s-a creat un prejudiciu acesta s-a creat din banii lor ”, a precizat consilierul municipal, Ciprian Ene.
Nu în ultimul rând, democrat-liberalul Ciprian Ene a mărturisit că, pentru imaginea orașului Buzău, și-ar dori ca primarul Constantin Boșcodeală să fie găsit nevinovat de instanță:
„Sper ca prezumția de nevinovăție să meargă până la final. Mi-aș dori, pentru imaginea municipiului Buzău, ca lucrurile să meargă în direcția favorabilă celui în cauză și să nu avem un primar condamnat pentru așa ceva. Dacă e să gândesc politic nu cred că lucrurile ne-ar avantaja prea tare dar trebuie să fim oameni și să gândim într-un spirit umanist, mai ales că sunt jurist de profesie și știu ce înseamnă să treci printr-un proces penal și ce stres implică mai ales dacă nu ești vinovat” a concluzionat consilierul local Ciprian Ene.
Primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată, procurorii DNA formulând împotriva acestuia nu mai puțin de trei capete de acuzare cu un prejudiciu total de aproape 50 de miliarde de lei vechi.
Ciprian STERIAN

2 COMENTARII

  1. Boscodeala nu merita atat bun simt! Acest primar a furat mult mai mult din pozitia asta. Instantele trebuie sa/l condamne pentru a intelege si el ca Buzaul este intretinut de oamenii simpli si nu de clanurile sale de afaceristi care au succes in buisines doar datorita contractelor cu municipalitatea! Deci: La Brutarie, Costica la Brutarie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.