În şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural mai mulţi directori de instituţii deconcentrate au avut de prezentat rapoarte referitoare la evoluţiile din domeniile pe care le păstoresc. De departe cea mai plicticoasă prezentare şi cel mai sforăitor discurs a fost cel al directoarei Direţciei Apele Române Buzău-Ialomiţa, Adriana Petcu, care a avut de prezentat un raport al calităţii apelor de suprafaţă şi subterane din judeţul Buzău.

Nu ştim cine i-a întocmit raportul directoarei Adrian Petcu dar ceea ce a reuşit şefa de la Ape a fost nimic mai mult decât să vorbească preţ de 23 de minute fără să transmită nimic. Practic, într-un limbaj de specialitate, directoarea Adriana Petcu a vorbit fără să se facă înţeleasă despre apele de suprafaţă şi cele subterane, denumite, în prezentare, “corpuri de apă”, ca şi când directoarea Direcţiei Apele Române Buzău-Ialomiţa ar fi fost chemată la cine ştie ce seminar de specialitate, şi nu la o şedinţă de analiză în cadrul unui for din care fac parte specialişti pe alte domenii şi responsabili guvernamentali. Cu prezentarea susţinută în Colegiul Prefectural, Adriana Petcu nu numai că nu a reuşit să transmită nimic, dar şi-a umilit colegii, folosind un limbaj neadecvat care a făcut ca audienţa să se simtă lipsită de pregătirea necesară pentru a înţelege informaţiile prezentate.

Şi, deşi momntul a fost stânjenitor, cei prezenţi au îcnercat să-l depăşească fără a face vreo observaţie verbală. Totuşi, n-ar fi rău ca, data viitoare, specialiştii de la Ape să încerce să îndulcească prezentările de rapoarte în funcţie de specificul audienţei. Altfel, va trebui să mergem cu toţii la un curs de reconversie profesională, începând de la prefect şi terminând cu jurnaliştii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.