Unul dintre cei mai cunoscuți operatori economici din Buzău în domeniul divertismentului și alimentației publice a fost amendat de instituțiile statului cu peste 45.000 de lei pentru organizarea unui eveniment într-o livadă de la ieșirea din Buzău. Organizatorii evenimentului „Brunch în livadă”desfășurat duminică într-o livadă situată la Gura Câlnău desfășurată pe aproximativ 4000 de metri pătrați au fost „călcați” de oamenii legii care au constatat mai multe nereguli și au dat amenzi ca urmare a celor constate.

Printr-un comunicat remis luni după amiază Instituția Prefectului menționează că încurajază activitățile economice dar că acestea trebuie să se desfășoare cu respectarea normelor impuse de actuala situație.

 „Încurajăm activitatea economică din sfera societăților comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul și pentru siguranța buzoienilor. Instituțiile statului vor interveni în orice situație cu fermitate, dar și cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancțiuni ci de conștientizare a populației cu privire la riscurile la care se expune”, se arată în comunicatul  Instituției Prefectului Buzău condusă de prefect Silviu Iordache.

Astfel, din același comunicat aflăm că Poliția, Jandarmeria, I.S.U., D.S.P., D.S.V.S.A. și I.T.M. au descins, duminică după amiază, la Gura Câlnău și au împărțit amenzi în valoare de 46.500 lei dar și termene de conformare care, în cazul în care nu vor fi aplicate, operatorului economic ar putea să îi fie suspendată activitatea.

„În cadrul acțiunilor, din data de 11 Aprilie a.c. forțele de ordine și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de control au intervenit și în satul Gura Câlnăului, la o locație în aer liber, amenajată pe o suprafață de aproximativ 4000mp, unde un operator economic avea în derulare activități comerciale.

Polițiștii au readus în atenție administratorului obligația legală de a se asigura că oamenii prezenți, clienții, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, chiar dacă spațiul comercial este unul amenajat în aer liber. Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancțiuni totale de 46.500 lei. Sancțiunile au fost aplicate potrivit competențelor de către Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Daca abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activității operatorului economic”, se arată în comunicatul Instituției Prefectului.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.