Bugetul județului Buzău a fost votat, joi, în unanimitate de către toți aleșii județeni prezenți la ședință. Bugetul este mai mic decât cel din anul trecut însă președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, spune că oricât ar fi fost nu ar fi fost îndestulător pentru nevoile de la nivel județean astfel că important este să se atragă și altfel de fonduri pentru realizarea obiectivelor asumate.

„Prioritatea noastră zero este atragerea de fonduri europene și chiar guvernamentale și noi să asigurăm cotele de cofinanțare astfel să putem să  realizăm obiectivele pe care le-am promis toți consilierii județeni. De la infrastructură, sănătate, educație, cultură și altele. Trebuie să ținem pasul la DPDC, să asigurăm cele necesare instituțiilor de cultură ca să nu ajungem un popor fără orizont, drumurile județene care sunt în reabilitare care să le putem finaliza. Avem multe proiecte aproape gata pe care le pregătim pentru fonduri europene, a mai apărut o oportunitate prin asocierea cu Prrahova și Vrancea unde am trecut peste orientarea politică pentru că putem, pe fonduri europene, să facem ceea ce este bine pentru locuitorii județelor noastre indiferent de culoarea politică. Trebuie să face proiecte fezabile și coerente și în 6-7 ani ar putea intra în cele trei județe peste un miliard de euro. Urmează să înceapă proiectarea pentru ultimul tronson din 203K de la Podu Muncii la Lopătari și alte proiecte pe care eu sper să le putem duce la îndeplinire chiar și cu acest budget mai redus”, a spus Petre Emanoil Neagu.

De asemenea, președintele CJ a declarant că, în ciuda faptului că prin bugetul aprobat astăzi există activități care nu au reușit să fie finanțate conform nevoilor acest lucru să se rezolve până la urmă astfel încât să nu existe sincope.

„La DPDC de exemplu suma acum nu este acoperită decât undeva la 50% dar sper să reușim să acoperim aceste goluri. La Spitalul Județean, chiar dacă este coordonat de noi de Consiliul Județean finanțarea anumitor lucruri se face prin Casa de Sănătate. Noi am avut aplecare pentru spital, am alocat fonduri destul de mari și o să o facem în continuare pentru investițiile care se fac acolo. Eu sunt convins că vom fi un echilibru și cu Spitalul Județean. Este printre puținele unități sanitare din țară care nu are datorii istorice. A apărut și idea construirii unui nou spital și Consiliul Județean este dispus să intre în orice parteneriat pentru a putea demara o astfel de acțiune. Trebuie însă să fim realiști și să vedem că un astfel de deziderat nu este posibil fără o cheltuială 2-300 de milioane de euro”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.