Bazin Olimpic-17 Programul prin care aproape 10.000 de copii din județ beneficiază de serviciile Bazinului Olimpic Buzău, printr-un program finanțat de Consiliul Județean, riscă să devină doar o amintire. În urma controlului anual efectuat de Curtea de Conturi  la Consiliul Județean, instituția a impus administrației județene renunțarea la contractul de finanțare al Bazinului Olimpic pe motiv că ar fi mult prea costisitor. Conducerea Consiliului Județean a contestat însă raportul și speră să aibă câștig de cauză astfel încât lacătele să nu fie puse, din nou, pe ușile bazinului.
„Curtea de Conturi  nu este de acord cu această cheltuială și noi am contestat acest raport iar dacă nu vom câștiga această contestație se va închide bazinul. Nu ține de noi ci de a respecta o decizie a Curții de Conturi pe care o considerăm puțin exagerată. Noi am contestat măsura și sperăm să avem câștig de cauză, astfel încât bazinul să nu se închidă iar cei în jur de 10.000 de copii să poată veni să facă sport și pe timpul iernii”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Cristi Bîgiu.
Aleșii județeni au adoptat, cu unanimitate de voturi la finele lunii martie 2013, un protocol prin care Consiliul Județean se angajează să vireze lunar societății care deține Bazinul Olimpic suma de 120.000 de lei, bani folosiți pentru plata utilităților.
În schimbul acestei sume societatea se angajează să mențină la parametri optimi de funcționare obiectivul și să asigure gratuitatea preşcolarilor şi elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Buzău şi a copiilor și tinerilor din sistemul de asistenţă şi protecţie socială în limita unui număr total de 9.600 persoane lunar.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.