seismograf-2
Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 14.53, în Vrancea, la adâncimea de 85 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Cele mai apropiate oraşe de epicentrul seismului sunt Covasna (39 de kilometri), Focşani (41 de kilometri), Mărăşeşti (46 de kilometri), Târgu Secuiesc (49 de kilometri) şi Râmnicu Sărat (52 de kilometri).

În zona seismică Vrancea s-au produs, de la începutul acestei săptămâni, două cutremure cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter, unul înregistrat miercuri, cu epicentrul în judeţul Buzău, şi celălalt înregistrat luni, la adâncimea de 17 kilometri.

Directorul ştiinţific al INFP a declarat că seismul de luni a fost unul de suprafaţă şi acest tip de cutremur este urmat de mai multe replici, dar acestea au magnitudine mică şi nu ar trebui să depăşească 3,1 grade.

Marţi, în Vrancea au mai avut loc alte două cutremure, de 3,2 şi 2,8 grade.

În zona seismică Vrancea au fost înregistrate, în ianuarie, alte şapte cutremure, cu magnitudini între 3,2 şi 4,3 grade pe scara Richter, cel mai puternic dintre acestea, cu epicentrul în judeţul Buzău, fiind înregistrat în 4 ianuarie.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Tot în Vrancea, la 6 octombrie 2013 a avut loc un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, fiind atunci cel mai mare din ultimii patru ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.