Perchezitii-5
17 persoane au fost conduse la audieri la sediul Poliției Buzău și mai multe documente de evidență contabilă au fost ridicate de polițiști în urma perchezițiilor care au avut loc joi în Buzău, București și în 9 județe.
Potrivit unui comunicat remis de IPJ Buzău, în dosarul instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sunt cercetaţi doi bărbaţi, în vârstă de 35, respectiv 59 de ani, administratori ai două societăţi din judeţele Buzău şi Galaţi, cu obiect principal de activitate comercializarea de piei de animale.
Ei sunt bănuiţi că, în perioada februarie – septembrie 2013, prin intermediul firmei din judeţul Buzău, ar fi obţinut peste 622.000 de lei, rambursări ilegale de T.V.A., în baza unor documente depuse la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, reprezentând achiziţii fictive de marfă de la alte societăţi care nu au ca obiect de activitate comerţul cu piei de animale.
Totodată, sunt cercetate alte 23 de persoane, administratori de societăţi comerciale cu sedii în judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova, Argeş şi municipiul Bucureşti.
În urma verificărilor, a rezultat că acele societăţi nu pot justifica provenienţa pieilor pe care le-ar fi livrat scriptic, administratorii lor fiind bănuiţi că ar fi întocmit, la rândul lor, documente fictive de aprovizionare de la firme cu comportament tip fantomă, radiate sau cu alte obiecte de activitate.
Tot în sarcina societăţii din judeţul Buzău a fost stabilit, prin rapoarte de inspecţie fiscală, un prejudiciu de aproape 1, 8 milioane de lei, reprezentând T.V.A. aferentă perioadei octombrie 2013 – mai 2014, pentru care nu ar fi fost acordat dreptul de deducere, ca urmare a suspiciunii derulării unor operaţiuni fictive, în scopul diminuării obligaţiilor de plată la bugetul de stat şi/sau al unor rambursări ilegale de T.V.A..
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la peste 2.300.000 de lei.
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău continuă cercetările, sub supravegherea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.