Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs luni seară, la ora locală 19,06, în zona seismică Vrancea, județul Vrancea, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 127 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (41 de kilometri), Focșani (43 de kilometri), Râmnicu Sărat (47 de kilometri), Mărășești (51 de kilometri), Târgu Secuiesc (52 de kilometri).

În cursul zilei de luni, un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter, s-a produs la ora locală 6,26, tot în județul Vrancea.

Seismul a avut loc la o adâncime de 129 kilometri, iar orașele cele mai apropiate de epicentru au fost Focșani (29 km), Mărășești (36 km), Râmnicu Sărat (43 km), Tecuci (49 km) și Adjud (50 km).

În acest an, cel mai puternic seism a avut magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 7 ianuarie, în județul Buzău.

Potrivit datelor INFP, cea mai importantă mișcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.