seismograf-2
Un cutremur de 4,3 grade pe scara Riechter s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la ora 3.55, în judeţul Buzău informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Cutremurul înregistrat sâmbătă dimineață s-a produs intr-o zonă a județului diferită de cea în care au loc, de obicei, cutremurele situată mai aproape de granița județului Buzău cu Prahova în zona pe raza comunei Chiojdu, la o adâncime de 147 de kilometri. Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs, miercuri seară, în Vrancea, fiind cel mai mare produs anul acesta în zonă. Un alt seism, de 4,7 grade, a fost înregistrat de în 23 ianuarie în aceeaşi zonă.
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.