Cutremurul produs în această dimineață, cu epicentrul la limita dintre județele Buzău și Vrancea, nu trebuie să provoace panică, spun specialiștii. Ba mai mult, seisme de genul celui înregistrat dimineață la ora 5.41 de minute cu o intensitate de 4,8 grade pe scara Richter sunt binevenite întrucât detensionează plăcile tectonice și, practic, amână momentul unui cutremur de mare amploare.
Potrivit șefului Observatoului Seismologic Vrâncioaia, Ștefan Tătaru, seismul din această dimineață se încadrează în categoria cutremurelor medii, așteptate la circa un an de zile, cel mult la doi ani.
”A fost un cutremur de intensitate moderată, resimțit de toată lumea în zona Buzău, Vrancea, tât de cei în repaus cât și de cei în mișcare. Astfel
de cutremure sunt o dată pe an sau la doi ani. În zona Vrancei a fost foarte bine simțit, însă nu s-a semnalat nici o schimbare în comportamentul animalelor de aici de la Stația de la Vrâncioaia. Important e că nu au fost pagube materiale. Epicentrul a fost stabilit în zona Buzăului la 1, 5 kilometri de Lopătari” a explicat astăzi, șeful Observatoului Seismologic Vrâncioaia, Ștefan Tătaru.
În același timp, specialistul a adăugat că seismul produs la 5,41, cel mai mare din acest an, este ” mai degrabă o liniște pentru că Vrancea se descarcă în urma acestor cutremure de intensitate medie.”

Cristina DINULESCU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.