Obiceiurile alimentare ale românilor combinate cu sedentarismul au condus la o situaţie fără precedent pentru ţara noastră: peste 6 din 10 adulţi au probleme cu greutatea şi acesta este un factor agravant atât pentru bolile hemoroidale, cât şi pentru cele venoase – puternic favorizate de stilul de viaţă sedentar.

În România, conform Studiului Naţional privind Prevalenţa Diabetului, a Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii , Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), 31,4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani sufera de obezitate, iar alţi 34,6% sunt supraponderali – adică sunt cei mai predispuşi la afecţiuni hemoroidale şi varicoase.

De asemenea, populaţia urbană are o incidenţă mult mai mare decât populaţia rurală din cauza stilului de viaţă sedentar, astfel încât în medie, aproximativ 73% dintre pacienţii care urmează tratamente pentru hemoroizi sau varice sunt din mediul urban, potrivit unui studiu clinic privat efectuat la nivel naţional, pe date medicale anonimizate, în cadrul lanţului de clinici LaurusMedical.

Unul dintre aspectele remarcate în ultimii patru ani este faptul că limita de vârstă de la care românii sunt predispuşi la afecţiunile hemoroidale şi varicoase, noii pacienţi venind din domeniul IT, puternic sedentar şi cu obiceiuri alimentare mai puţin sănătoase.

„Noi avem o simptomatologie documentată în 15 ani de activitate, din regiunile în care activăm, ceea ce ne permite să ne formăm o imagine globală destul de consistentă, în linie cu datele statistice la nivel naţional”, a declarat dr. Daniel Voiculescu, Director Medical LaurusMedical, reţeaua naţională de clinici lider în tratamentul hemoroizilor şi varicelor.

Pacienţii clinicilor LaurusMedical beneficiază de tehnologii medicale la zi, precum: tratamentul cu laser pentru hemoroizi şi varice, coagularea în spectru infraroşu a hemoroizilor, terapia bazată pe rezonanţă magnetică MBST – oferită în exclusivitate de Laurus Medical în România.

LaurusMedical este o reţea naţională de clinici cu centre în Bucureşti, Bacău, Buzău, Cluj Napoca, Deva, Focşani, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, şi Suceava, o iniţiativă privată lansată cu 15 ani în urmă.

Trebuie să ştiţi că odată diagnosticate, boalile hemoroidale şi varicoase pot fi tratate minim invaziv în 80% din cazuri, adică fără intervenţie chirurgicală clasică şi fără internare, dar este important să vizitaţi un medic specialist, nu să vă trataţi singuri.

Vezi si: Reţeaua naţională LaurusMedical a inaugurat prima clinică medicală din Buzău pentru tratamentul hemoroizilor şi varicelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.