Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău invită publicul buzoian amator de film la proiecția a două producții recente ale cinematografiei românești. Filmele sunt programate joi și vineri de la ora 21.00 la amfiteatrul din Parcul Tineretului, dacă vremea va permite desfășurarea unui asemenea eveniment.
Astfel, joi seară, este programat filmul lui Tudor Giurgiu „Despre Oameni și melci”. Pelicula  prezintă povestea unui grup de muncitori care lucrează într-o fabrică aflată în faliment, în România  anilor ’90. Totul se schimbă când unul dintre băieţi găsește o soluţie inedită de a-și  salva colegii de la șomaj și de a salva uzina de la faliment. Spectatorii se vor bucura de prestaţia unor actori români îndrăgiţi precum Andi Vasluianu, Dorel Vișan, Monica Bîrlădeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crișan, Ion Grosu, Clara Vodă sau Alina Berzunţeanu, dar și de interpretarea renumitului actor francez Jean François Stevenin și a fiului său, Robinson Stevenin. Jean François Stevenin a avut roluri importante în filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard și a jucat pentru prima dată într-un film românesc.

Vineri seară, organizatorii propun spre vizionare pelicula lui Marian Crișan „Rocker”. Filmul spune povestea lui Victor, un rocker ajuns la 40 ani,  dedicat întru totul fiului său, lider al unei trupe de rock şi dependent de droguri. În tot acest timp, Victor încearcă să-şi refacă viaţa şi familia, însă parcă totul merge anapoda. Singurul lucru care-i mai este la îndemână este chiar muzica rock. Pentru rolul din „Rocker”, Dan Chiorean a primit premiul pentru cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Vilnius desfășurat în primăvara lui 2013.
Filmele urmează a fi difuzate la Amfiteatrul din Parcul Tineretului în zilele de joi și vineri de la ora 21.00 în situația în care vremea nu va fi ploioasă.  Intrarea la proiecțiile oferite de Consiliul Județean prin Centrul Județean de Cultură și Artă este gratuită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.