Joi, 1 noiembrie 2018, în cadrul expoziției IndAgra de la Centrul Expozițional Romexpo din capitală, a avut loc Forumul pentru Siguranța alimentară și securitatea resurselor de apă.

Organizat de Camera de Comerț și Industrie a României împreună cu Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, forumul i-a avut invitați pe Excelența Sa domnul Hans Klemm, Ambasadorul S.U.A. în România, domnul Petre Daea, Ministrul Agriculurii și Dezvoltării Rurale, domnul Ioan Deneș, Ministrul Apelor și Pădurilor, reprezentanți ai Guvernului, ai Parlamentului României, dar și ai organizațiilor și industriilor de profil din țară și din străinătate.

Deputatul social democrat buzoian Dănuț Păle, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților, a vorbit în cadrul forumului despre măsurile pe care le ia legislativul în privința siguranței alimentare.

„În fiecare zi preocuparea mea, și cred că și a multora dintre colegii mei, este crearea unui cadru legal care să ducă la îmbunătățirea calității vieții pentru noi toți, calitate care se răsfrânge și asupra siguranței alimentare, componentă esențială a siguranței naționale. Acest fapt este reflectat cel mai bine de rapoartele care arată că suntem e calea cea bună. De exemplu, raportul Indicelui Global al Securității Alimentare de la începutul săptămânii a arătat pentru România o îmbunătățire cu un punct în clasamentul a 113 țări analizate, țara noastră ajungând astfel pe locul 38. Ne concentrăm eforturile pe crearea instrumentelor necesare creșterii producției, a calității alimentelor, dezvoltarea sustenabilă a mediului rural, susținerea microfermelor sau oportunitățile de finanțare pentru fermieri. Toate acestea duc la o ofertă din ce în ce mai sănătoasă și corectă din punct de vedere nutrițional a produselor prezente pe piața autohtonă, disponibile consumatorului din țara noastră.”- Dănuț Păle

Forumul s-a concentrat pe dezbaterea unor subiecte de interes pentru siguranța alimentară și securitatea resurselor de apă. Au fost discutate strategiile de securitate națională în vederea asigurării alimentelor și resurselor de apă pentru supraviețuirea în caz de dezastre, reabilitarea canalelor de irigații, modernizarea barajelor de apă și reducerea riscurilor inundațiilor, creșterea randamentului producției agricole și reducerea dependenței României de importurile de alimente, dezvoltarea de tehnologii de furnizare a resurselor de apă și a sistemelor de depozitare a recoltelor, precum și a procesării locale de produse agro-alimentare dar și bunele practici și expertiza în industria de afaceri agricole din Statele Unite ale Americii.

„Discuțiile au fost foarte interesante iar perspectiva pe care o oferă experiența celor care activează în diverse domenii care privesc agricultura, cu subramurile sale precum creșterea plantelor și animalelor, industria agroalimentară sau exploatarea potențialului agricol și a terenurilor agricole este foarte importantă pentru noi, cei care trebuie să avem grijă ca actele normative care vor fi aplicate să fie oportune, eficiente și să reflecte nevoia actuală a agriculturii.”- Dănuț Păle

Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei IndAgra are loc în perioada 31 octombrie-4 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.