imagine de arhivă

Sindicaliștii din învățământul buzoian ar putea ieși mâine în stradă la un miting de protest organizat ca urmare a nerespectării hotărârilor judecătorești conform cărora profesorii buzoieni ar trebui să primească în acest an 5 la sută din majorarea de 33 la sută câștigată în instanță. Mitingul este programat  la ora 14.00 în fața Primăriei  Buzău și doar o promisiune certă din partea administrației locale i-ar mai putea îndupleca pe profesori să nu iasă mâine în stradă. Mai mult, dacă situația nu se va rezolva în următoarele două săptămâni cadrele didactice buzoiene sunt hotărâte să declanșeze greva generală chiar în săptămâna dinaintea alegerilor.
„Mâine avem programat un miting de protest de două ore, joi vom declanșa greva de avertisment de două ore de la 11.00 la 13.00 și avem de gând ca în săptămâna premergătoare zilei de desfășurare a alegerilor să declanșăm greva generală dacă lucrurile nu se vor rezolva în favoarea hotărârilor instanței rămase definitive și irevocabile”, a declarat liderul Sindicatului Învățământului Preuniversitar, profesorul Ion Dobre.
Nemulţumirile dascălilior vin după ce la finele lunii octombrie Guvernul a alocat bani pentru plata a 5 la sută din majorările salariale câștigate de dascăli în instanță iar sumele nu au ajuns în buzunarele acestora nici până astăzi. Cu toate că la începutul lunii prefectul județului, Gabriel Baltă, a dat asigurări că sumele vor ajunge la cadrele didactice în doar câteva zile acest lucru nu s-a întâmplat.
Cu toate acestea, edilul Buzăului,  Constantin Boșcodeală, nu consideră întemeiat protestul pus la cale de dascălii buzoieni. Primarul municipiului Buzău spune că sumele au fost deblocate și până când ele vor ajunge în buzunarele profesorilor este doar o chestiune de ore.
„Au fost achitați banii și probabil că ei vor ajunge în conturile dascălilor în cursul zilei de astăzi. Nu înțeleg de ce liderii de sindicat încearcă să creeze conflicte când de fapt acestea nu există”, a declarat azi primarul Constantin Boșcodeală.
La Buzău peste 5 mii de cadre didactice și personal nedidactic sau auxiliar și-au câștigat măririle salariale în instanță și așteaptă în aceste zile să își primească banii cuveniți.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.