Locul unde urmează să se construiască magazinul de articole mortuare

O premieră, de-a dreptul sinistră, este pe cale să se petreacă la Spitalul Județean Buzău. După ce Primăria a încercat în repetate rânduri să-i convingă pe proprietarii magazinelor de pompe funebre aflate vizavi de spital să renunțe la a-și mai face reclamă afișând la loc vizibil coșciugele și mașinile mortuare, conducerea Spitalului Județean a eliberat un acord prin care o firmă își va construi în curtea unității un magazin de pompe funebre. Deși mai mulți angajați ai Spitalului Județean Buzău se opun ideii de a deschide un magazin de produse mortuare în curtea unei unități medicale în care buzoienii vin tocmai pentru a se trata și a scăpa cu viață, firma care a obținut acordul conducerii Spitalului Județean nu are de gând să renunțe la înființarea unui astfel de punct comercial chiar în vecinătatea morgii spitalului buzoian.
Mireala Oprea, secretarul general al Consiliului Județean Buzău, în subordinea căruia se află Spitalul Județean, a confirmat astăzi pentru Observatorul Buzoian că instituția pe care o reprezintă a acordat deja avizul solicitat de conducerea unității sanitare pentru realizarea unei construcții provizorii în curtea spitalului care ar urma să adăpostească un magazin de produse mortuare. Firma care a obținut aprobarea de a-și deschide un punct de lucru în curtea celei mai mari unități spitalicești din județ aparține unui fost angajat al Spitalului Județean și a mai obținut și cu alte ocazii contracte din partea conducerii spitalului.

Tomel Marin (centru) fost angajat al spitalului

Marin Tomel, proprietarul societății comerciale specializate în activități de pompe funebre mai deține un magazin chiar vizavi de cel mai mare spital din județ. Acest lucru nu pare a fi însă de ajuns și fostul angajat al spitalului i-a convins pe conducătorii Spitalului Județean să-i permită, în premieră, deschiderea unui magazin de pompe funebre chiar în incinta unității sanitare, unde oamenii ajung în căutarea sănătății pierdute și nu ca să aibă de unde porni pe un drum fără întoarcere.
Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.