arest

Un număr de 76 de buzoieni certați cu legea au dat de lucru în ultimele 5 luni polițiștilor din cadrul noului Birou Supravegheri Judiciare din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău.
Este vorba despre 11 persoane pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu şi despre alte 65 de persoane în cazul cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar și pe care polițiștii serviciului nou înființat a trebuit să îi verifice periodic.

Pentru că nu și-au respectat obligațiile în cazul a 3 buzoieni polițiștii au sesizat instanţele competente care au dispus instituirea măsurii preventive, două fiind arestate preventiv iar una fiind arestată la domiciliu ca urmare a nerespectării obligaţiilor impuse prin control judiciar.
Biroul de Supraveghere Judiciară Buzău a fost creat în urmă cu 5 luni concomitent cu înființarea de organisme similare la nivelul întregii țări odată cu intrarea în vigoare a noilor Coduri juridice.
Măsurile preventive care stabilesc supravegherea judiciară presupun obligaţii în sarcina persoanelor faţă de care au fost dispuse iar polițiștii din cadrul structurii nou create au obligația de a verifica, periodic, modul în care acestea îşi respectă obligaţiile, iar în cazul încălcării acestora, este sesizată instanţa competentă.
Din dispoziţia Şefului Poliţiei Române a fost elaborată o metodologie privind supravegherea persoanelor faţă de care s-a dispus măsura controlului judiciar, controlului judiciar pe cauţiune sau arestului la domiciliu, pentru aplicarea, la nivel naţional, în mod unitar, a prevederilor legale şi a fost dezvoltată o aplicaţie informatică pentru evidenţa acestora.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.