UPDATE: Unul dintre presupușii autori ai crimei de la Pogoanele este un angajat al ISU București. Bărbatul, plutonier major în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București, este originar din localitatea Căldărăști și este cercetat alături de un al doilea consătean, nici unul nefiind însă reținut la această oră. Parchetul Militar București, cel care a preluat deja cauza, va trebui să stabilească în mod clar modul în care s-a produs crima dar și numărul exact al celor implicați în moartea bărbatului de 39 de ani.

Un militar se află printre autorii crimei de la Pogoanele din 13 iulie când un bărbat care avea mania de a fura tractoare pentru a se plimba cu ele pe câmp după care le abandona a fost omorât în bătaie. Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, care a avut în lucru acest dosar, a finalizat măsurile pentru identificarea presupuşilor autori ai omorului din 13 iulie, în urma cercetărilor rezultând că unul dintre cei implicați în oribila faptă este angajat al unei instituţii cu statut militar. În consecință, s-a verificat competenţa şi s-a declinat cauza în integralitatea ei în favoarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.
”Precizăm că în conformitate cu noile reglementări în materie procesual penală, în cazul infracţiunilor săvârşite de militari, indiferent de natura acestora, urmărirea penală se efectuează în mod obligatoriu de procurorul militar faţă de toţi participanţii la săvârşirea infracţiunilor comise de militari”, se arată într-un comunicat remis miercuri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

Pe 13 iulie, un bărbat de 39 de ani, eliberat recent din închisoare, a fost găsit legat și bătut măr într-o pădure din Pogoanele. Surse judiciare declarau că bărbatul fusese dus în pădure după ce ar fi încercat să fure un tractor din localitatea Căldărăşti. Bărbatul a fost găsit imobilizat, cu mâinile şi picioarele legate cu şireturi, el având numeroase urme de lovituri pe corp, fiind solicitată intervenţia Poliţiei.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii l-au urcat pe bărbat în maşină pentru a-l duce la audieri, la Postul de Poliţie din Pogoanele.
Rudele bărbatului i-au acuzat pe oamenii legii că nu au chemat ambulanţa la locul unde fusese găsit acesta, ci l-au transportat la centrul de permanenţă din Pogoanele, după ce bărbatul s-ar fi plâns că se simte rău. Aici, bărbatul a fost scos din maşina Poliţiei şi a decedat pe trotuar.
De asemenea, rudele victimei au suspectat că bărbatul ar fi fost bătut şi de poliţişti în autospecială.
„Când a coborât din maşina Poliţiei era desfigurat şi avea urme de cătuşe pe mâini şi acum stăm şi ne întrebăm dacă asta a fost starea lui de ce Poliţia l-a adus întâi la Pogoanele şi nu a chemat ambulanţa acolo unde l-au găsit”, a spus o rudă a victimei.
Vecinii bărbatului au spus că acesta obişnuia să fure autovehicule şi să se plimbe cu ele pe câmp.

REVENIM CU DETALII!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.