MICROBUZE SCOLARE - ACHIZITII - BUCURESTI

Două microbuze de transport școlar vor ajunge, miercuri la Buzău în comunele Măgura și Boldu. Primarii celor două localități s-au deplasat personal la București unde, în Piața Victoriei, au primit cheile in cadrul unei ceremonii la care au participat premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea și ministrul Educației, Remus Pricopie.
În localitatea Boldu de mai mulți ani elevii fac naveta pentru a merge la școală câte 12 kilometri pe zi. Primarul localității, Marian Mărgărit recunoaște că este vorba de un efort din partea Guvernului dar spune că pentru copii nici un efort nu este prea mare.
„Aștept acest microbuz de câțiva ani de când fenomenul există. Este o mare bucurie pentru că în jur de 30 de copii care au de parcurs zilnic câte 6 kilometri dus și 6 întors vor putea fi aduși cu microbuzul. Este o mare bucurie pentru mine cum va fi și pentru copii și profesori. Este într-adevăr un efort dar când vine vorba de copii nici un efort nu e prea mare ”, a declarat primarul comunei Boldu, Marian Mărgărit.
Și primarul comunei Măgura, Daniel Cârstea, spune că autovehiculul era absolut necesar pentru copii din Ciuta care trebuie să vină
„Nu am avut până acum microbuz școlar deși am solicitat de fiecare dată când s-au dat. Avem 100 de copii la școala Ciuta din care 15 vin la Măgura dar de anul școlar următor, din 2015, se vor comasa școlile și toți copii de la Ciuta vor trebui aduși la Măgura și voi avea nevoie de încă unul sau voi face mai multe curse cu acesta. Până acum copii erau aduși de părinți. Școala este o prioritate pentru comuna Măgura și era nevoie de o astfel de dotare”, a declarat primarul comunei Măgura, Daniel Cârstea.
Pe lângă cele 2 microbuze ce au fost preluate deja de primarii din Măgura și Boldu, alte 18 microbuze vor trebui să ajungă la Buzău până la finalul acestei veri, urmând ca în cea de-a doua etapă alte 39 de unități administrative din județ să fie dotate cu microbuze școlare. Cereri pentru microbuze au făcut și orașele Buzău și Nehoiu însă cererile nu au fost considerate eligibile. Microbuzele primite, miercuri de primarii din Măgura și Boldu au capacitatea de 16+1 persoane, costă, fiecare, 26.933 de Euro cu TVA și sunt produse de un producător german de automobile.

Ciprian STERIAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.