Ministrul Agriculturii Adrian Oros așteaptă, încă, un răspuns din partea mediului academic pentru deblocare proiectului înființării la Buzău a unei bănci de gene.  Declarația a fost făcută, miercuri, și este similară cu cea dată în urmă cu mai bine de două luni în aceiași locație când a spus că înființarea la Buzău a unei bănci de gene nu este oportună întrucât de la preluarea mandatului nimeni nu a solicitat așa ceva.

Vezi ce a spus Adrian Oros în același loc în data de 10 septembrie!

Declarația dată marți este oarecum similară și doar un pic mai nuanțată dat fiind că subiectul înființării la Buzău a unei bănci de gene este unul sensibil pentru buzoieni iar pe perioada campaniilor electorale indicat este să te pui bine cu alegătorii astfel că ministrul Oroș a fost „aproape convins” de Vlad Pufu, candidatul PNL pentru Senat, de necesitatea unei astfel de structuri de cercetare la Buzău  însă mai așteaptă încă decizia mediului academic.

„Eu sunt într-o analiză cu mediul academic pentru că nu pot lua singur această decizie, cunosc motivațiile acestei bănci de gene, știu ce înseamnă iar cei de la Academie și universitățile o să îmi dea un punct de vedere privind necesitatea unei bănci de gene la Buzău pentru că trebuie să găsim soluția să lucreze împreună cu Banca de Gene de la Suceava. Eu nu exclud ca această bancă de gene să apară aici la Buzău, la multele discuții pe care le-am avut cu domnul Pufu aproape m-a convins dar aștept și avizul mediului academic”, a spus ministrul Agriculturii Adrian Oros.

Totodată, Vlad Pufu, candidatul liberal pentru Senat care a readus în discuție necesitatea deschiderii la Buzău a băncii de gene  spune că a demonstrat faptul că blocarea proiectului înființării la Buzău a Băncii de gene nu a fost una politică ci a fost datorată, mai degrabă, orgoliilor academice.

„Eu sunt foarte mulțumit să demonstrez că această blocare nu a fost politică. Acest proiect s-a blocat între aceste orgolii academice. Eu sunt foarte fericit că am demonstrat că nu PNL a blocat proiectele ci a fost inflamat în interes electoral de alt partid și e normal ca atunci când intervine politicul într-un astfel de caz și într-o idee bună încep să apară păreri subiective”, a spus Vlad Pufu candidatul PNL pentru Senat.

La rândul său, președintele PNL Buzău Gabriel Avramescu s-a angajat ca în situația în care va ajunge în Parlament să sprijine această inițiativă: „Important este că susținerea PNL pentru acest proiect există iar noi, cei care vom reprezenta Buzăul acolo în Parlament vom susține acest proiect.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.