Primul meci cu public disputat de fetele de la Gloria a fost o repetiție a ultimului jucat înainte de declanșarea pandemiei. În martie anul trecut învingeau Bistrița in sferturile cupei, acum le întâlneau în deschiderea noului sezon. Și tot după un eveniment legat de Cupa României, chiar cucerirea acestui trofeu la sfârșitul săptămânii trecute. Performanță uriașă, greu de anticipat, greu de repetat!

Nu a mai fost ploaia de goluri din meciurile din pre-sezon, dar apărarea și-a reconfirmat valoarea sub bagheta căpitanului Carmen Stoleru. Era minutul 13 deja și Marta Batinovic nu primise decât un singur gol și avusese trei parade! Atacul mergea în sistemul „unul în poartă, următorul ratat”, dar se punea distanță între cele două adversare, conduceau ale noastre cu 5-1.

Nici măcar Ana-Maria Iuganu, fostul căpitan al Buzăului din ultimii doi ani nu putea face mai mult pentru ardelence, prima ei reușită a venit în min. 15 pentru scorul de 6-3. Și apoi încă două consecutive, dovedind că este starul trupei vizitatoare și unul dintre punctele fixe ale echipei naționale.

Până la pauză am mai remarcat câteva rachete trimise de Maria Petrovic ori Alina Ilie, infiltrări finalizate de Andreea Rotaru ori Alina Czeczi, plus cele două bare ale porții buzoiene. Pauză deci și conducem cu 13-8.

Partea secundă începe cu o prestație mai bună a Gloriei bistrițene, dar pe fondul ratărilor noastre pe faza de atac, căci poarta a ținut bine în continuare. 3-4 goluri a fost diferența dintre echipe în majoritatea timpului.

Lumea din tribune era cu ochii și pe telefoanele mobile unde Simona Halep juca în turul III la New York, dar vibra și aplauda și pe ritmul impus de tigrii lui Andrei Oprina din „Peluza Crâng”.

Marta noastră mai apără încă o minge in min. 59 care le-ar fi putut apropia pe adversare la un singur gol, așa că victoria finală (25-23) a venit ca o izbăvire, dar și ca o recunoaștere a diferenței de valoare dintre cele două Glorii combatante în meciul de vineri seară.

 

Vali MOCANU

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.