Intronizare Ciprian-33
Decizie fără precedent luată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei, Trei enoriași din Focșani, care au protestat față de deciziile dictate de Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, au fost excluși din sânul Bisericii Ortodoxe Române. Ultimele excomunicări(excluderi) din Biserica Ortodoxă Română se pare că au avut loc acum câteva sute de ani.

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei, cei trei focșăneni au fost excluși din biserică după ce ar fi protestat împotriva deciziei înaltelor fețe bisericești de a-l transfera la un alt locaș de cult pe preotul paroh de la Biserica Sfântul Andrei din Focșani. În urma acestei decizii, enoriașii au ieșit în stradă și au protestat, cei trei fiind cei mai vehemenți din rândul protestatarilor, fiind considerați ”o amenințare pentru unitatea Bisericii”. De asemenea, alți 8 enoriași au fost pedepsiți, ei fiind canonisiți, adică nu mai au voie la sfânta împărtășanie, până nu își vor schimba atitudinea față de biserică și reprezentanții și ei și nu se vor căi în public.
Excomunicarea este cea mai grea pedeapsă pentru un creștin. Cei excomunicați vor putea reveni în sânul bisericii numai dacă îi vor cere iertare arhiepiscopului Buzăului și Vrancei și dacă acesta acceptă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.