Declarația 600 ar putea să fie vizată de mai multe modificări pentru a fi eliminate dificultățile din prezent. Noul termen de depunere ar urma să fie 31 martie, iar plafonul ar putea să fie ridicat, anunță Libertatea.
Declarația 600 va putea fi depusă până pe 31 martie, a anunțat președintele PSD Liviu Dragnea. „Nu a înțeles nimeni formularul. (…) S-a comunicat foarte prost pe tema declarației”, a afirmat acesta. Mai mult de atât, președintele PSD a vorbit chiar despre eliminarea acestui formular care le-a dat bătăi de cap câtorva sute de mii de români.
Declarația 600 trebuia să fie depusă până la 31 ianuarie 2018 de toți cei care, în anul 2017, au avut venituri din activități independente echivalente cu cel puțin 12 salarii minime pe an. Mai precis, trebuia să fie depusă de persoanele care, în anul precedent, au obținut venituri din activități independente, din cedarea folosinței bunurilor, din activități agricole, silvicultură și piscicultură, din asocieri cu persoane juridice, din investiții sau din alte surse.
Această declarație a dat bătăi de cap câtorva sute de mii de români, iar acum a fost subiectul unor discuții în PSD, între ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, și Liviu Dragnea.
Astfel, potrivit Economica.net, urmează să fie anunțate modificări privind declarația. Prima modificare vizează termenul de depunere. Acesta a fost amânat până la 31 martie. A doua modificare ar fi la plafon (1.900 de lei pe lună,2 2.800 de lei pe an), astfel încât mai puţine persoane să fie obligate să depună fomularul 600 la ANAF.
Modificările urmează să fie anunțate, în contextul în care site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – www.anaf.ro – s-a blocat din cauza numărului mare de accesări. Fiscul a anunțat anterior că, din 15 ianuarie, formularul poate fi depus, pe lângă ghișeu, și în format electronic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.