Jandarmul buzoian Răducu Șerban, filmat cum lovea cu pumnul un bătrân în timpul protestelor de sâmbătă seară, are o soră care a fost condamnată pentru că a lovit un copil în fata clasei.

Sora lui Răducu Șerban se numește Mihaela Burnel(Șerban) după căsătorie, este profesoară de Geografie la școala din Padina iar în anul 2015 a fost implicată într-un scandal cu un elev pe care l-a pălmuit în fata clasei. Despre acest caz Observatorul Buzoian a relatat la vremea respectivă aici.

Dosarul penal deschis atunci de polițiști a ajuns în instanță pe rolul Judecătoriei Pogoanele unde profesoara Mihaela Burnel, sora jandarmului, a fost condamnată la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării și un termen de supraveghere de doi ani în luna  septembrie a anului 2016.

„ In baza art. 396 alin. (1), (4), (10) Cpp raportat la art. 83 Cp, stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatei BURNEL MIHAELA sub aspectul săvârşirii purtare abuzivă, prevăzută de art. 296 alin. 2 C. pen. În baza art. 83 alin. (1), (3) Cp amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, stabilit în condiţiile art. 84 Cp. În baza art. 85 alin. (1) Cp pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) Cp pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) se comunică Serviciul de Probaţiune Buzău. În baza art. 404 alin. (3) Cpp atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere, respectiv, revocarea amânării, aplicarea şi executarea pedepsei. Ia act că persoana vătămată nu s-a constituit parte civilă. In baza art. 274 alin. 1 Cpp obliga inculpata la plata sumei de 500 lei reprezentand cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel in termen de 10 zile de la comunicare. Pronuntata in sedinta publică, astăzi 28.09.2016”, se arată în sentința Judecătoriei Pogoanele.

Pentru că s-a simțit nedreptățită, profesoara a contestat decizia magistraților din Pogoanele iar Curtea de Apel Ploiești i-a respins acțiunea două luni mai târziu, sentința fiind definitivă.

„În baza disp.art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală, respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul BURNEL MIHAELA, împotriva sentinţei penale nr.89/28 septembrie 2016 pronunţată de Judecătoria Pogoanele. În temeiul disp.art.275 alin.2 Cod procedură penală, obligă apelanta – inculpată la 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Dispune plata sumei de 195 lei, onorariu avocat din oficiu pentru intimata – persoană vătămată Bălan Daniel Iulian, din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Prahova. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică astăzi, 25 noiembrie 2016”, se arată în sentința judecătorilor de la Curtea de Apel Ploiești.

Mihaela Burnel predă în continuare la școala din Padina.

163 COMENTARII

  1. Nu e corect! Aici, in Australia , ziarul ar plati daune morale surorii jandarmului! Sora jandarmului , chiar condamnata , nu are nimic de-a face cu evenimentul din Bucuresti. Sunt doua persoane diferite. Nu este in interesul public ca sora jandarmului sa primeasca publicitate negativa. Repet, fata aceasta ar trebui sa dea acest ziar in judecata!

  2. Oferta de împrumut între oameni este rapidă și fiabilă
    Aveți nevoie de un împrumut personal pentru a vă revigora afacerea sau din alte motive; Îți împrumut tuturor celor care au nevoie. Rata dobânzii este de 2% pe an. Nu mă mai îngrijorează, sunt deschis tuturor celor care au nevoie. Dacă sunteți interesat sau în nevoie, vă rugăm să mă contactați prin e-mail la debleds70@gmail.com sau scrie-mi la mine pe WhatsApp +33756874988 pentru a afla mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.